Nieuw fotoboek met driehonderd illustraties toont pracht en praal van het Zwin: “In de zetel genieten van de Zwinnatuur”

©  Zwin

Knokke-Heist -

Het Zwin Natuurpark krijgt een nieuw fotoboek: op 29 november werd ‘Zwin. Dynamische natuur tussen land en zee’ gelanceerd, een uitgave met driehonderd illustraties op 256 pagina’s.

Junior Verbeeke

Zoek je nog een geschenkje voor de eindejaarsperiode? Het kijkboek voert de lezer mee naar de bijzondere biotopen van het Zwin en focust daarbij op hun interessante bewoners. Ook de menselijke inspanningen om de natuur voor toekomstige generaties te vrijwaren en de natuurlijke habitats van de vele Zwinbewoners te beschermen, komen aan bod.

“De fauna en flora en de weidse landschappen zijn door natuurfotograaf en kenner Misjel Decleer op sprekende wijze in beeld gebracht”, klinkt het bij het Zwin. “Zijn foto’s getuigen van de steeds wisselende gezichten en de grote diversiteit van het gebied, dat zijn bezoekers in elk seizoen opnieuw weet te betoveren.” Experts van het Zwin zorgen voor duiding bij de foto’s.

Natuurliefhebbers en bezoekers die hun herinneringen aan het Zwin nog wat langer willen koesteren of een stukje Zwin mee naar huis willen nemen, kunnen hun hart dus ophalen aan dit gloednieuwe fotoboek.

“Ook los van een bezoek aan het natuurgebied is het kijkboek de ideale publicatie om van thuis uit, in de zetel, te doorbladeren en te genieten van de Zwinnatuur”, aldus het Zwin. De uitgave met driehonderd illustraties kost 40 euro. Het boek is te koop via de Zwinshop, de betere boekhandel, de uitgeverij Stichting Kunstboek, het Informatiecentrum Tolhuis (Brugge) en west-vlaanderen.be/webshop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten