Aangeboden door Nieuwsbladshop.be

Tips tegen koude nachten in bed tijdens de wintermaanden

Na een milde start van de herfst, worden er nu dan toch koude nachten voorspeld. Steeds liggen rillen in bed zorgt ervoor dat je minder goed in slaap valt en niet goed doorslaapt. Daarom geven we je graag 5 tips voor een warme nacht. Neem ook een kijkje op nieuwsbladshop.be voor de warmste producten aan een voordelige prijs.

Tip 1: zorg voor een goed klimaat in de slaapkamer

Verlucht je slaapkamer in de ochtend. De verse zuurstof is niet enkel goed voor de luchtkwaliteit, ook het vochtgehalte in de kamer daalt, waardoor de lucht later makkelijker weer kan opwarmen. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale temperatuur voor een slaapkamer 18°C is. Met de huidige energieprijzen snappen we best dat de verwarming in die ruimtes zolang mogelijk uit blijft. Het is voldoende om de radiator voor het slapengaan even kort open te draaien, zodat je lekker warm in bed kan kruipen. De rest van de tijd kunnen ze uit om energie te besparen.

LEES OOK. Met deze 10 tips merk je echt het verschil op je energiefactuur.

Tip 2: investeer in warm beddengoed

Niets zo heerlijk als tijdens een koude nacht in een comfortabel warm bed liggen. De beste keuze voor koukleumen is echte dons. Een dik dekbed van eendendons isoleert erg goed, waardoor je lichaamswarmte niet verloren gaat. Combineer het met een dekbedovertrek van zacht flanel en een extra fleece plaid, en je wilt je bed nooit meer uit!

BESTEL NU  het bedlinnen van kwaliteitsmerk De Witte Lietaer aan promoprijs.

Tip 3: verwarm je lijf, niet je kamer

Ben je echt een ontzettende koukleum, dan kan het helpen om vlak voor het slapengaan een hete douche of bad te nemen. Ook een kop warme chocolademelk of dampende thee zorgt voor een warm gevoel vanbinnen. En heb je nog ergens een ouderwetse waterkruik? Kook dan ineens wat extra water en leg de kruik voordat je gaat slapen onder de dekens.

LEES OOK. Van deze heerlijke herfstklassiekers krijg je het lekker warm

Tip 4: elektrisch onderdeken

Dat heerlijke gevoel van in een heet bad stappen, krijg je ook met een elektrisch onderdeken. Zet het deken een kwartiertje voordat je naar bed gaat aan en ervaar een gevoel van complete luxe als je tussen je warme lakens kruipt. Je geniet onbezorgd van een warme nacht want het deken is beschermd tegen oververhitting en schakelt zichzelf automatisch uit na 180 minuten. Ondertussen lig jij al lekker in dromenland.

BESTEL NU je elektrisch onderdeken voor maar € 34,95 i.p.v. € 49,99. 

Tip 5: zorg voor warme voeten

Met koude voeten in slaap komen is lastig, omdat je lichaam dan harder moet werken om op temperatuur te blijven. Draag ruim zittende dikke sokken in bed of zet pantoffels naast je bed, zodat je niet over de koude vloer moet lopen met je blote voeten als je er ’s nachts uit moet.

Ontdek de beste deals op warmteproducten op nieuwsbladshop.be.

Meer over Nieuwsblad - webshop

Hoofdpunten