Arbeiders stoten tijdens rioleringswerken op Duitse bunker van Atlantikwall: “Diamantboor nodig om binnen te raken”

Een professionele firma kwam met diamantboren een gat maken in het dak. ©  IF

Knokke-Heist -

Tijdens de rioleringswerken in het Binnenhof in Knokke is een bijzondere vondst gedaan: een ondergrondse bunker die tijdens WOII deel uitmaakte van de Atlantikwall. Het ding wordt nu opgemeten door archeologen én deels afgebroken.

Junior Verbeeke

De Atlantikwall, een verdedigingslinie van ongeveer 5.000 kilometer lang van Hitler, moest een invasie van de geallieerden tegenhouden. Steunpunt Binnenhof maakte daar, net als de uitzonderlijke bunker, deel van uit. In het Binnenhof vinden momenteel rioleringswerken plaats. Tijdens het graven werd op de bijzondere vondst gestoten. Het gaat om een Duitse manschappenbunker.

“De toegang tot de binnenkant van de bunker werd verschaft door een professionele firma die met diamantboren een gat in het dak maakte”, klinkt het bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Via een ladder kon zo afgedaald worden in het bunkercomplex. (Lees verder onder de foto)

Een professionele firma kwam met diamantboren een gat maken in het dak. ©  IF

Dergelijke vondsten doen zich wel vaker voor langsheen onze kustlijn. Slecht nieuws voor de liefhebbers: de bunker zal niet helemaal blijven staan. De lege bunker wordt opgemeten door een team archeologen en zal deels afgebroken worden zodat de riolering op een diepte van 4,35 meter kan gelegd worden”, geeft het gemeentebestuur nog mee. Een ander restantje blijft dus wel staan en wordt straks gewoon weer dichtgegooid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten