Voetbal 2de afdeling VV B SK Pepingen-Halle

Mechelaar Kim Bosmans kijkt uit naar komst van Jong KV Mechelen: “Na mijn blessureleed groei ik nu pas naar mijn beste vorm”

Kim Bosmans. “Ondanks het feit dat we de zege in blessuretijd nog uit handen gaven, hebben we in de match tegen Diegem toch veel vertrouwen getankt.” ©  Geert Tresignie

Zondag komen de jonkies van KV Mechelen op bezoek op het Kruisveld in Halle. Voor Kim Bosmans, sinds dit seizoen nieuw bij Pepingen-Halle, wordt het een duel tegen de club waar hij zijn eerste voetbalstapjes zette.

Luc Brys

”Als geboren en getogen Mechelaar kijk ik natuurlijk uit naar deze confrontatie”, zegt de 29-jarige offensieve middenvelder. “Bij KV Mechelen ben ik ooit begonnen met voetbal en ik draag de club nog altijd een warm hart toe. Op geschenken hoeft de U23 echter niet te rekenen. Na de 2-2 thuis tegen Diegem willen we immers graag op ons elan doorgaan en nu wel de volle pot thuishouden.”

Wegens blessureleed kende de nieuwkomer een best moeizame start in Halle. “Pas in de laatste weken groei ik echt naar mijn beste vorm toe. In de voorbereiding had ik snel mijn draai gevonden en liep het vlot, maar een spierscheur in de kuit en in de pees hielden me nadien helaas acht weken aan de kant. Dat was wel even balen, want ik wou graag mijn steentje bijdragen bij mijn nieuwe club.”

Liefst op het middenveld

Intussen heeft Bosmans toch al vijf wedstrijden op de teller staan en gaat het almaar beter. “Aanvankelijk kreeg ik mijn kans centraal in de spits. Coach Jean-Louis Meynaert wou uitzoeken waar hij me het beste kon inpassen. Tegen Diegem posteerde hij me vorig weekend echter op het middenveld en daar voelde ik me toch ook het nuttigst. Met twee assists had ik ook mijn aandeel in het 2-2-gelijkspel. We leken de zege ook beet te hebben, maar diep in de blessuretijd kreeg Diegem toch nog een strafschop. Ik wou de bal blokken in de zestienmeter, maar de bezoekende spits ging maar wat graag tegen de grasmat. Jammer, want op de valreep gaven we zo een verdiende zege alsnog uit handen.”

Met de komst van Jong KV Mechelen wacht Bosmans en co. zondag een niet te onderschatten opdracht. De Mechelse jonkies pakten liefst 14 van hun 21 punten buitenshuis. “Gemakkelijk wordt het niet, want het is een talentrijke ploeg, maar als we dezelfde inzet en mentaliteit kunnen tonen als tegen Diegem, moeten we toch het verschil kunnen maken. Ondanks de teleurstelling om de twee verloren punten hebben we vorig weekend toch best veel vertrouwen getankt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten