Bloederige pakketten met dierenogen verstuurd naar Oekraïense consulaten en ambassades

Archieffoto: de voorbije dagen kwamen op verschillende plaatsen in Spanje ook bombrieven toe, waaronder in de Oekraïense ambassade. ©  AP

Bij Oekraïense ambassades en consulaten in verschillende Europese landen zijn vrijdag bloederige pakketten met dierenogen binnengekomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Kiev.

gjsBron: BELGA

De verdachte pakketten kwamen volgens het ministerie aan bij de Oekraïense ambassades in Nederland, Hongarije, Polen, Kroatië en Italië. Ook bij de consulaten in het Italiaanse Napels, het Poolse Krakau en het Tsjechische Brno gebeurde dat. Er wordt door Kiev geen melding gemaakt over dergelijke pakketten in België.

“We hebben reden om aan te nemen dat er een goed geplande campagne van terreur en intimidatie van Oekraïense ambassades en consulaten is. Omdat ze Oekraïne niet kunnen stoppen op het diplomatieke front, proberen ze ons te intimideren. Ik kan echter meteen zeggen dat deze pogingen tevergeefs zijn. Wij zullen ons effectief blijven inzetten voor de overwinning van Oekraïne,” benadrukte minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba.

Eerder deze week was al een medewerker van de Oekraïense ambassade in de Spaanse hoofdstad Madrid lichtgewond geraakt bij de ontploffing van een bombrief. Minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba gaf daarna de opdracht om de beveiliging aan alle Oekraïense ambassades te versterken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten