Tien musea openen gratis hun deuren: Gentse Museumnacht lokt 29.000 bezoekers

Het GUM (archiefbeeld) lokte met 5.200 bezoekers het meeste toeschouwers 

Gent -

De Gentse Museumnacht heeft zo’ n 29.000 bezoekers gelokt. Het Gents Universitair Museum wist als nieuwkomer het meest toeschouwers te verleiden met 5.200 bezoekers.

Simon DekaezemakerBron: Belga

Tien Gentse musea openden donderdagnacht gratis hun deuren tijdens de Museumnacht. Het Huis van Alijn trok het evenement op gang met een kindermuseumnacht, het GUM en de Plantentuin lokte als nieuwkomer meteen de meeste bezoekers met 5.200 aanwezigen. “Museumnacht is hét visitekaartje voor de Gentse musea”, zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open VLD).

In het S.M.A.K. stonden er heel wat performances op het programma, net zoals een band die voor een live soundtrack zorgde. Daar kwamen 4.522 bezoekers op af. In het MSK, dat uitpakte met een silent disco, liepen 4.309 bezoekers langs. De expo in samenwerking met Wouter Deprez in de Sint-Pietersabdij lokte dan weer 3.229 bezoekers.

3.187 mensen zakten af naar het Huis van Alijn om er te gamen op verschillende manieren, bij Museum Dr. Guislain genoten 2.106 mensen van KAOS en macramé, en de expo’s en activiteiten in Het Industriemuseum en STAM lokten respectievelijk 2.008 en 1.923 bezoekers. De Kunsthal Gent haalde tot slot 1.400 bezoekers, en De wereld van Kina: het huis sluit het rijtje af met 1.372 bezoeker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten