Extra controles in kader van ‘West-Vlaams weekend zonder alcohol of drugs in het verkeer’: “Handhaving is nodig”

© jve

Van 2 tot 5 december vindt het ‘West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer door’, een initiatief van gouverneur Carl Decaluwé. Daarom vinden er extra controles plaats.

Junior Verbeeke

Jaarlijks neemt gouverneur Carl Decaluwé in onze provincie het initiatief met het ‘West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer’ om de winterbobcampagnes extra te ondersteunen. In onze provincie worden daarom vanaf vrijdag 2 december tot maandag 5 december overal extra controles georganiseerd. “Met slagzinnen als ‘BOB beschermt levens’ en ‘Wie rijdt, drinkt niet’, mikken we op 100 procent nuchter rijden in december en januari”, aldus Decaluwé.

De aankondiging van de actie is een bewuste keuze. Onderzoek wees namelijk uit dat weggebruikers voorzichtiger zijn bij aangekondigde acties. Een verwittigd man is er namelijk twee waard. “Om de doelstellingen van verkeersveiligheid te halen, zijn naast preventie- en sensibiliseringscampagnes ook handhavingsacties nodig”, geeft de gouverneur nog mee. “Samen kunnen we deze doelstellingen halen. Daarom nogmaals een warme oproep aan alle bestuurders om nooit alcohol of drugs te gebruiken achter het stuur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten