Oscar Willems krijgt dramatisch afscheid in ‘Lisa’: “Andere acteurs hebben meer comfortabele rol”

Sinds de start in 2021 speelde Oscar Willems een hoofdrol in ‘Lisa’. Nu verdwijnt hij uit de telenovelle. ©  VTM

Opnieuw verlaat een van de pioniers de telenovelle Lisa op VTM. Op bizarre wijze kwam Jonas, het personage van acteur Oscar Willems (32), vrijdagavond aan zijn einde. Al blijkt de acteur er zelf wel om te kunnen lachen.

Tom Vets

In januari 2021 startte Lisa met Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten als speerpunten. Die laatste verdween afgelopen oktober al uit de serie. Vrijdag was het de beurt aan Oscar Willems.

In de aflevering van vrijdag maakten de personages zich op voor een belangrijke veiling. Het familiebedrijf wou de juwelen van de overleden Dorine Albrechts (Hilde Heijnen) veilen ten voordele van de foundation van Massa. De gasten kwamen toe en iedereen wachtte op Jonas (Willems) die de juwelen bij de bank ging afhalen. Wanneer hij door een taxi met het juwelenkistje werd afgezet op de parking van het veilinghuis, merkte de kijker dat hij door iemand begluurd werd. Wat er daar vervolgens gebeurde, is niet duidelijk. Maar dat het er niet goed uitziet voor Jonas, is wél duidelijk: hij lag roerloos op de grond en werd een put ingeduwd.

(lees verder onder de foto)

Willems vormde samen met Tinne Oltmans (links) en Anouck Luyten het speerpunt van ‘Lisa’. Nadat ook Luyten al vertrok, blijft Oltmans als enige over. ©  VTM

Getroebleerd

“Wat een personage lijden kan”, lacht Oscar Willems die ondertussen al op een andere set aan het werk is. “Na mijn dramatisch ongeval en mijn verlamming word ik nu voor dood in een koude put gegooid. Andere acteurs hebben een wat meer comfortabele rol. Het blijft allemaal gelukkig fictie en ik ben zeer dankbaar dat ik gestalte mocht geven aan dit getroebleerde personage.”

Na een nacht zoeken, wordt Jonas officieel als vermist opgegeven. De politie start een onderzoek en ondervraagt de familie. Maar wat is er die nacht precies met Jonas gebeurd? Voor de Lisa-kijkers breken de komende weken spannende tijden aan.

LEES OOK. Camille Dhont krijgt hoofdrol in muzikale telenovelle op VTM (en zoekt nog collega’s): “Dit is hoe sprookje voor mij begon” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook