Staking stuurt TGV-verkeer van en naar Frankrijk in de war

©  AFP

Het spoorverkeer in Frankrijk is vrijdag ernstig verstoord door een staking van treinbegeleiders. Ook tijdens het weekend wordt hinder verwacht. De staking verstoort ook het verkeer van TGV Inoui van en naar België.

De staking gaat uit van treinbegeleiders op langeafstandstreinen. Zonder hen kan een trein niet rijden. Heel wat binnenlandse maar ook internationale treinen zijn geannuleerd in Frankrijk.

Wat het internationale treinverkeer tussen België en Frankrijk betreft, zijn vooral de hogesnelheidstreinen TGV Inoui getroffen. Op een vijftal treinen na werden alle verbindingen van en naar België geschrapt. De Thalys- en Eurostar-treinen rijden wel zoals normaal.

Vanaf maandag zouden de treinen weer grotendeels normaal moeten rijden. De treinbegeleiders, die onder meer looneisen hebben, hebben intussen ook een stakingsaanzegging ingediend voor de weekends van Kerstmis en Nieuwjaar. De directie zegt dat ze “concrete maatregelen” op tafel heeft gelegd, maar die worden door de vakbonden afgedaan als “kruimels”. 

©  AFP

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten