Wielrennen piste Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx

Pistecoach Nicky Cocquyt verwacht hoogstaande strijd bij de junioren: “Veelbelovende signalen opgemerkt”

Nicky Cocquyt: “In de aanloop naar de Belgische kampioenschappen is dit voor veel renners een belangrijke test.”  ©  Marc Van Hecke

Gent -

Dit weekend is er opnieuw drukke pistebedrijvigheid in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Zaterdag kunnen de aspiranten hun ding doen en zijn ook de vrouwen aan zet. Pistecoach Nicky Cocquyt kijkt zondag vooral uit naar de wedstrijden van de junioren. Nieuwelingen, beloften en eliterenners krijgen in de aanloop naar de BK’s de kans om het conditiepeil op te krikken.

Freddy De Geest

Slagen de renners er dit weekend opnieuw in om voor een hoge amusementswaarde te zorgen in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx? De wedstrijden voor de aspiranten zorgen altijd voor het nodige animo.

“Ik ben ook aangenaam verrast door het grote aantal deelnemers bij de vrouwen-nieuwelingen”, zegt pistecoach Nicky Cocquyt. “Dat er dit weekend in de verschillende categorieën ook een chronorit op het programma staat, is niet onbelangrijk. Het zal voor waardevolle indicaties zorgen.”

Zaterdag rijden de aspiranten (U15-U14-U13) een scratch, temporonden en een puntenkoers. De elite vrouwen en junioren rijden samen.

“Hélène Hesters steekt erbovenuit, maar het is leuk om te zien dat Silke D’Hont en Luca Vierstraete voor het nodige weerwerk zorgen. De vrouwen rijden scratch, afvalling en een chronorit.”

Combinatie piste en weg

Cocquyt kijkt vooral uit naar zondag wanneer de junioren het ovaal betreden.

“In Apeldoorn (6-8/1) nemen we deel aan een internationale meeting. De voorbije week kon ik vaststellen dat Nolan Huysmans en Nicolas Aernouts al dik in orde zijn. Aless De Bock, Liam Van Bylen en Matijs Van Strijthem lieten zich ook opmerken. Het zijn veelbelovende signalen. Voeg daar zondag nog Milan Van Den Haute en Steffen De Schuyteneer aan toe en men krijgt een zeer goed gestoffeerd deelnemersveld aan de start. Stan Dens en Tom Crabbe, die de AVS Cup-Gentse jongerenzesdaagse reden, staan niet op de deelnemerslijst. De enige renner die nog ontbreekt is Louis Weyts, die wellicht volgende week de trainingen mag hervatten na ziekte. Louis liet vorige winter al mooie dingen zien en bevestigde dit jaar op de weg.”

Nieuwelingen, junioren, beloften en elite gaan in scratch, afvalling en de chronorit over 500m (nieuwelingen) en de kilometer (junioren, beloften en elite) de strijd aan.

“Milan Van Den Haute heeft al bewezen dat hij een heel sterke achtervolging in de benen heeft. Ik ben benieuwd waar hij uitkomt over de kilometer. In ’t Gentse Kuipke was Milan sterk op dreef. In de aanloop naar de Belgische kampioenschappen is dit voor veel renners een belangrijke test. Met De Schuyteneer had ik al een gesprek. Steffen heeft alles in zich om het op de piste te maken, maar focust ook op de weg. Uiteraard zou ik graag met hem werken, maar hij moet zelf beslissen welke richting hij uitgaat. De combinatie piste en weg moet kunnen mits voldoende overleg tussen de betrokken partijen.”

Zaterdag (vrouwen) en zondag (mannen) zijn er demo ploegkoersen. Eerste start zaterdag en zondag om 13 uur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten