In de winter op pad met de motor? Politie geeft tips om het veilig te houden

De politie geeft motorrijders tips om zich veilig op de weg te begeven in de winter. © Jeffrey Roos

Oostende -

In de Mercatorlaan kwam donderdag om 15.30 uur een motorrijder ten val. Er waren geen andere partijen betrokken bij de val. De oorzaak lag bij nieuwe en koude banden. De bestuurder had slechts lichte kniepijn. De politie geeft wel wat tips om motorrijders veilig op weg te helpen tijdens de wintermaanden.

Jeffrey Roos

“Ook al komt de temperatuur boven het vriespunt, door de lage temperaturen hechten banden zich minder goed aan het asfalt”, klinkt het bij de politie. “Er bestaat zoiets als winterbanden of bandwarmers, maar het meest eenvoudige is gewoon om rustig op te trekken en te remmen en bochten trager te nemen.”

Ook gladde plekken – daarom niet altijd door aanvriezende mist of regen, maar door bladeren of modder – komen tijdens de winter meer voor. “Daarnaast verhoogt de laagstaande zon het risico op verblinding. Zorg ervoor dat je vizier proper is en geen krassen bevat. Bij lage temperaturen is er bovendien meer kans op een beslagen vizier. Een zogenaamde pinlock, een flexibel vizierstuk dat aan de binnenkant van het vizier wordt geplaatst, voorkomt condens. Ook aangepaste kledij met reflecterende elementen is een aanrader”, aldus woordvoerder Timmy Van Assche.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten