Politie en parket waarschuwen: zeven dagen lang extra alcohol- en drugscontroles

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

De komende week controleert de politie in Oost-Vlaanderen extra op alcohol en drugsgebruik in het verkeer. De boodschap van de politiediensten en het gerecht is duidelijk: wie onder invloed achter het stuur kruipt, wordt vervolgd door het parket.

Simon Dekaezemaker

Tijdens de eerste negen maanden van 2022 vonden in Oost-Vlaanderen 538 ongevallen plaats met een bestuurder die dronken was. Dat blijkt uit cijfers die het Oost-Vlaams parket vrijgeeft. Dat is het hoogste cijfer sinds 2018. Ook de ongevallen met bestuurders onder invloed van drugs stijgt.

Cijfers die hard binnenkomen en daarom organiseert de politie over gans Oost-Vlaanderen extra controles. Deze gaan op 3 december van start en lopen tot en met 10 december. “Wie wordt betrapt op het rijden onder invloed van drugs of alcohol wordt vervolgd”, klinkt het bij het parket.

Verkeersveiligheid

Sluitstuk van de actieweek wordt de 26ste editie van de ‘Verkeersveilige Nacht’ die op 9 december start om 19 uur. Op meer dan 100 plaatsen in de provincie worden tot ’s ochtends alcohol- en drugscontroles uitgevoerd. De actie dient om signaal te geven en wijzen op de gevolgen.

Deze actie past ook binnen de jaarlijkse BOB-campagne die het Oost-Vlaams parket organiseert samen met gouverneur Carina Van Cauter en de verschillende lokale politiezones en de federale politie. “De actieweek dient om te streven naar een verkeersveilige samenleving”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten