Een huis vol hondengerief, maar toch op zoek naar wat stijl? Dan heeft Laurence (31) een webshop voor jou

Laurence Vander Elstraeten startte een webshop met stijlvolle hondenspullen.  ©  Boo Oh/Eva Vlonk

Gent -

Je interieur stijlvol aanpassen aan je trouwe viervoeter kan met de spullen op de webshop van Laurence Vander Elstraeten (31). De Gentse heeft zelf een hond en vond geen mooie spullen voor hem die in haar interieur pasten. Daarom is ze haar eigen online winkel begonnen.

Lotte Ruysschaert

Laurences huis in Gent staat momenteel vol met hondengerief, want alle stock voor haar webshop staat er. Een honderdtal verschillende producten kocht ze al aan, maar van veel dingen heeft ze verschillende stuks in huis.

Het idee voor haar webshop ontstond langzaamaan toen ze de Engelse cocker Ricard in huis nam. “Als fotografe ben ik veel bezig met interieur en het visuele. Ik vond het dus belangrijk dat mijn interieur er stijlvol bleef uitzien, maar ik vond geen spullen voor Ricard die in ons interieur pasten”, legt Laurence uit. (lees verder onder de foto)

©  Boo Oh

De spullen die ze wel mooi vond, kwamen vaak uit Amerika, maar het was niet altijd handig om die te bestellen. Tweeënhalf jaar later is haar webshop met hondengerief een feit. “Ik merk dat er een groeiende markt is die zijn hond ziet als een deel van het gezin, zeker bij stadsmensen. Ik ben niet de enige die het interieurprobleem opmerkt.”

Vijf categorieën

Laurence deed veel research naar merken die esthetisch zijn en tegelijkertijd goede kwaliteit bieden. Daar zitten zowel Europese als Amerikaanse merken tussen. Ze heeft haar webshop ingedeeld in grote categorieën: wandelen, spelen, eten & drinken, verzorging en slapen. “De naam Good Boi Bobbie komt enerzijds van ‘good boi’, dat vaak gebruikt wordt tegen een hond als die flink is, en ‘Bobbie’, toch wel een universele hondennaam.”

Naast de nieuwe webshop heeft de onderneemster al drie jaar haar creatieve bureau Buro Bonito. Daarin creëert ze creatieve content voor lifestylemagazines. “Dat is helemaal iets anders, en toch sluit het aan bij de webshop. Het is leuk om de twee te combineren”, zegt ze. In de toekomst wil ze ook enkele fysieke pop-ups organiseren.

INFO: www.goodboibobbie.be

©  Eva Vlonck

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten