Wielrennen  beloften

Siebe Roesems rijdt volgend seizoen voor opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck: “Met jaartje vertraging hoop ik straks ook stap naar de profs te kunnen zetten”

Siebe Roesems heeft er in Spanje al een persoonlijke stage opzitten aan de zijde van Remco Evenepoel. “Soms knijp ik me nog in de arm als ik naast Remco rij. Je ziet soms weleens zo’n wielertoerist met een regenboogtrui rijden, maar dat shirt heeft die dan in de winkel gekocht. Nu fiets ik aan de zijde van de enige en echte wereldkampioen.” ©  GEERT TRESIGNIE

Siebe Roesems heeft zijn nieuwe ploeg beet. De 21-jarige belofte uit Halle kondigde eerder al zijn vertrek aan bij het Britse Trinity Racing Team. Donderdag geraakte bekend dat de zoon van ex-prof Bert Roesems voortaan deel uitmaakt van het Alpecin-Deceuninck Development Team.

Wim Redant

Roesems finishte op het einde van het seizoen achtste in de Omloop Het Nieuwsblad, waarmee de Halse belofte een enigszins teleurstellend jaar toch nog een beetje opsmukte. Met een vijfde plaats in de Ronde van Lombardije voor beloften had de boezemvriend van Remco Evenepoel vorig jaar de aansluiting gemaakt met de internationale top, maar de bevestiging in 2022 bleef een beetje uit. “De omstandigheden zaten ook niet mee”, zegt Roesems. “Corona, ziekte en valpartijen gooiden allemaal roet in het eten, al wil ik dat niet als enige excuses inroepen. Mijn programma bij Trinity viel ook een stuk magerder uit dan verhoopt. Ik wil hier zeker niet het proces voeren van Trinity, maar ik ben een renner die door de opeenvolging van koersen sterker wordt en dan is het geen voordeel als de ploeg snoeit in mijn programma. In de Omloop Het Nieuwsblad bewees ik het niveau wel degelijk aan te kunnen. Helaas kreeg ik dit jaar te weinig kansen om dat te tonen. Ik had meer verwacht van mijn Britse avontuur.”

Met het Alpecin-Deceuninck Development Team vond Roesems nu onderdak bij een opleidingsploeg die nauw aanleunt bij het team in de World Tour. “Maandag vertrekken we al op stage met de profs. Er bestaat een nauwe link tussen de profploeg en het opleidingsteam en die goede wisselwerking biedt uitsluitend voordelen. De kledij, het materiaal en de stages liggen in het verlengde van de omkadering bij de profs en is uiteraard top. Ik kan ongetwijfeld ook veel bijleren van de profs. Als laatstejaarsbelofte sta ik voor een belangrijk jaar. Ik volg nu een traject dat naar het profpeloton moet leiden. Van de top tien van de Ronde van Lombardije, toen ik vijfde werd, vond intussen haast iedereen de weg naar de profs. Met een jaartje vertraging hoop ik straks te volgen.”

Op stage met Remco

Roesems heeft er in Spanje ook al een persoonlijke stage opzitten aan de zijde van wereldkampioen Remco Evenepoel, zijn Schepdaalse boezemvriend. “Soms knijp ik me nog in de arm als ik naast Remco rij. Je ziet soms weleens zo’n wielertoerist met een regenboogtrui rijden, maar dat shirt heeft die dan in de winkel gekocht. Nu fiets ik aan de zijde van de enige en echte wereldkampioen. Al blijft Remco voor mij in de eerste plaats mijn boezemvriend. Ik zie in Remco eerst de vriend en pas dan de renner. Dat verklaar wellicht onze hechte vriendschap. Remco begint in januari al te koersen, waardoor we de komende weken niet te vaak meer samen op pad zullen gaan. Remco startte pas de opbouw, waardoor we vooral op volume trainden aan een eerder gezapig tempo. Ik kon dus vlotjes volgen wat straks niet meer het geval zal zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten