Voetbal 3de afdeling VV B Sporting Kampenhout

Kampenhout van Tom Goovaerts wil in derby eindelijk eerste zege buitenshuis pakken: “Het begint stilaan toch een ding te worden”

Tom Goovaerts. “We moeten eens een reeksje neerzetten om comfortabel het seizoen verder te zetten. Kwestie van degradatiegevaar te ontwijken.”  ©  mpics

Zeven uitwedstrijden achter de rug, aantal zeges voor Sporting Kampenhout: nul. Bij spelers en supporters begint die dramatische reeks buitenshuis stilaan toch een ding te worden en dus hoopt Tom Goovaerts zaterdag eindelijk die eerste driepunter op verplaatsing te boeken. Wat misschien helpt: Kampenhout speelt met de derby op Betekom niet al te ver van huis.

Stefan Van De Weyer

De 24-jarige Goovaerts is bij Kampenhout vaak te vinden in de buurt van Arseny Avetisov en dat heeft zo zijn redenen. “Ik speel al vijftien jaar met hem samen”, zegt de Mechelaar, die aan zijn vijfde seizoen bij Kampenhout bezig is. “Arseny is een van mijn beste vrienden, binnen maar zeker ook buiten het voetbal. We speelden in onze jeugd altijd samen bij KV Mechelen en nu dus ook in Kampenhout.”

Ook bij Betekom, de tegenstrever van zaterdag, kent Goovaerts nog wel wat volk. “Aanvaller Jorn De Winter ken ik nog een beetje van bij KV Mechelen. Al ken ik hem zeker niet goed, hij speelde steeds een jaartje hoger. Soit, we hopen tegen Betekom vooral eens een zege buitenshuis te boeken. En dan liefst ook vroeger dan in de slotminuut, zoals vorige week tegen Beringen het geval was. Op zich was het wel ongelooflijk om dat op die manier te verwezenlijken, maar dat gaat ons natuurlijk niet iedere keer lukken. We zijn sowieso aan elkaar gewaagd, dat valt te zien in de stand. Zoals geweten: het verschil tussen onze thuis- en uitmatchen is dit seizoen voorlopig groot. Die uitreputatie begint stilaan een item te worden, alleen winnen kan dat verhelpen.”

Anoniem

Bovendien zou een eerste uitzege voor Kampenhout ook mooi meegenomen zijn om zo toch ietsje minder anoniem door het seizoen te gaan. “Het klassement liegt niet. We moeten eens een reeksje neerzetten om comfortabel het seizoen verder te zetten. Kwestie van degradatiegevaar te ontwijken”, aldus de student kinesitherapie en geneeskunde aan de Antwerpse universiteit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten