Onderzoek naar leerkracht die beschuldigd wordt van zedenfeiten: speciaal politieteam moet duidelijkheid brengen

©  Google Maps

Destelbergen / Gent -

Een speciaal team van onderzoekers moet duidelijkheid brengen over de vermeende zedenfeiten in basisschool Pius X in Destelbergen. Dat laat het parket weten. De leerkracht die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij een leerling, verschijnt maandag voor de raadkamer in Gent.

Simon Dekaezemaker

Verbazing en onduidelijkheid. Dat gevoel overheerst bij de leerlingen en leerkrachten van basisschool Pius X in Destelbergen. De school werd enkele dagen geleden op de hoogte gebracht van vermeende zedenfeiten waarvan een leerkracht wordt beschuldigd. Wat die feiten juist inhouden en wanneer ze zouden zijn gebeurd, is voorlopig onduidelijk en voer voor gerechtelijk onderzoek.

Geschrokken

Zowel leden van de raad van bestuur als van de algemene vergadering reageren verbaasd. “Maar in het kader van het gerechtelijk onderzoek onthouden we ons van elkaar commentaar”, klinkt het bij verschillende leden. Ook de directie van de school wenste niet in te gaan op de vermeende zedenfeiten. “Het gerechtelijk onderzoek moet duidelijkheid brengen”, klinkt het daar.

In een eerdere brief aan de ouders gaf de directie wel meer uitleg. “Wij werden enkele dagen geleden op de hoogte gebracht en ondernamen onmiddellijk stappen. Het personeelslid in kwestie zal niet meer op school aanwezig zijn zolang het politieonderzoek loopt. We zijn geschrokken door deze melding. We doen al het mogelijke om goed met deze situatie om te gaan”, klonk het.

Sereniteit

De leerkracht werd de voorbije dagen intensief ondervraagd door de politie en donderdag werd de man voor de onderzoeksrechter in Gent voorgeleid. Dat bevestigt het Oost-Vlaams parket. “Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van een personeelslid van de basisschool Pius X. De onderzoeksrechter besliste donderdag om de man aan te houden.”

Het Oost-Vlaams parket roept op tot rust om het onderzoek in alle sereniteit te kunnen laten verlopen. “Ouders vragen we om hun kinderen niet te verhoren of uit te horen. Een gespecialiseerd team van onderzoekers doet al het nodige om de juiste toedracht van de feiten aan het licht te brengen”, klinkt het.

De man verschijnt maandag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten