Basketbal BNXT-League Leuven Bears

Einde verhaal voor Jordan Skipper-Brown bij Leuven Bears, Nederlandse international moet hem doen vergeten

De Nederlander Mohamed Kherrazi komt de Leuvense rangen versterken. ©  rr

Na de deconfiture in Oostende krijgt Leuven Bears zaterdag het bezoek van seizoensrevelatie Limburg United. Jordan Skipper-Brown zal daar niet meer bij zijn. De 22-jarige Amerikaan werd na de problemen van de laatste weken om disciplinaire redenen ontslagen. Met de 32-jarige Nederlandse international Mohamed Kherrazi (2m01) haalde de club zelfs al een vervanger aan boord.

Tommy Vermeire

De in het Marokkaanse Errachidia geboren Mohamed Kherrazi baskette in het verleden vier jaar voor Amsterdam en liefst acht seizoenen voor ZZ Leiden, waar hij nog speelde onder Eddy Casteels, die daar kort coachte. Daarna begon hij aan een zwerftocht, die hem achtereenvolgens bij Landstede Hammers in Zwolle, Kangoeroes Mechelen en Feyenoord bracht, voordat hij uiteindelijk bij Den Bosch belandde. In zijn eerste jaar werd hij daar meteen landskampioen, maar dit seizoen liep het minder. Waar Kherrazi op het veld vaak van grote waarde was, waren er geluiden over zijn malfunctioneren daarbuiten. Zo zou hij regelmatig te laat gekomen zijn op training en soms zelfs helemaal niet zijn komen opdagen. Voor Den Bosch was dat de aanleiding om de samenwerking met Kherrazi, die onlangs nog met het Nederlandse team op het Europees kampioenschap in Tsjechië aantrad, per direct te beëindigen.

Zaterdag is de aanwinst al inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Limburg United. “Ik hoop vooral dat we de lijn van tegen Brussels kunnen doortrekken”, zegt Kevaughn Allen. “Laten we die 103-75-pandoering in Oostende maar gauw vergeten. Met Josh Heath erbij zijn we in staat om boven onszelf uit te stijgen tegen een tegenstander van een beetje ons kaliber. Oostende past niet in dat rijtje, Limburg gelukkig wel.”

Ribbetjes eten

Wat we ook niet mogen vergeten: de Bears staan op dit moment zeker nog niet op hun sterkst. Met Brevin Pritzl en Thibault Vanderhaegen moeten twee bepalende spelers nog terugkomen uit blessure. “Het is voorlopig even aan de jongeren - Remco en Tiago Nunes, Kevin Stilmant, Roel Bucumi - om zich te tonen. Op dit moment lukt hen dat best aardig. Straks (in januari, red.) zullen we weer kunnen rekenen op Brevin en Thibault, waardoor ons scorend vermogen nog zal worden opgekrikt. Thibault neemt me nu en dan weleens mee naar plekjes in Leuven om wat te cityhoppen. Ik ben 27, op de top van mijn fysieke kunnen, ik kan dat dus nog net aan. (lacht) Wat ik zoal graag eet? Ik ben groot fan van Resto Ribs, in het centrum van Leuven. Noteer dat maar, dan krijg ik volgende keer hopelijk korting.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten