Man die twee mensen neerstak in Anderlecht sloeg diezelfde avond nog op twee andere plaatsen toe

©  Politie

De man die maandag twee mensen heeft neergestoken aan de Veeweydekaai in Anderlecht blijkt diezelfde avond nog twee slachtoffers te hebben gemaakt. De federale politie verspreidde vrijdagavond een opsporingsbericht om de verdachte te identificeren.

CVH

Rond 18 uur werden twee mensen aangevallen door een man met een mes ter hoogte van de Veeweydekaai in Anderlecht. Beide slachtoffers raakten daarbij zwaargewond en werden in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Gisteren raakte bekend dat ze niet meer in levensgevaar verkeren en hun toestand stabiel is.

Op de avond van de feiten hield de politie een klopjacht op de dader, maar de man kon niet meer worden aangetroffen. Nu blijkt dat de man diezelfde avond nog twee mensen heeft neergestoken. Volgens de federale politie ging het telkens om mensen die zich met de fiets of de step verplaatsten. Een van de slachtoffers werd neergestoken in de Zuunstraat in Anderlecht, het vierde slachtoffer werd aangevallen langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.

Volgens de politie is verdachte tussen de 30 en 35 jaar oud en 1m70 à 1m80 lang. “Hij heeft een getinte huid en kort donker haar. Hij was in het bezit van één of twee keukenmessen”, klinkt het in het opsporingsbericht. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe joggingbroek met witte lijnen aan de zijkanten en een donkere jas met kap.”

Bij twee andere steekpartijen maandagavond vielen ook nog twee doden. Op het Bethlehemplein in Sint-Gillis werd een 20-jarige man neergestoken. Bij een ruzie in een opvangcentrum in Sint-Jans-Molenbeek kwam ook een man om het leven bij een steekpartij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten