Dit deed de Nederlandse prinses Amalia voor haar verjaardag: meevliegen in een F-16, varen met een onderzeeër en in een tank rijden

©  RVD

De Nederlandse kroonprinses Amalia wordt volgende week 19 jaar en mocht ter ere van haar verjaardag kennismaken met de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht, de Landmacht en de Marine. En dat leverde leuke foto’s op.

Omdat de kroonprinses dit jaar 19 jaar wordt, kreeg ze van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim een eerste kennismaking met de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marine. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Defensie. Van die kennismaking deelt het ministerie nu foto’s.

In april bezocht de prinses al de vliegbasis Volkel en vloog ze mee met een F-16 van de luchtmacht. “Tijdens deze vlucht heeft de Prinses kennisgenomen van de inzet van de F-16 als wapenplatform tegen gronddoelen en tegen vliegtuigen”, valt te lezen in een persmededeling.

(Lees verder onder de foto’s)

©  RVD

©  RVD

In juni bezocht ze in Darp de 43 gemechaniseerde brigades. “Zij maakte daar een rit in een Leopard gevechtstank om te ervaren hoe het is om te werken met deze zwaar gepantserde voertuigen. Daarnaast ontmoette zij militairen van het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon. Deze Nederlandse militairen zijn ingedeeld bij het Cavalerieregiment, dat de naam draagt van de Prinses van Oranje: ‘Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia’. “

(Lees verder onder de foto’s)

©  RVD

©  RVD

In augustus bezocht ze dan ook nog de Koninklijke Marine. Ze mocht er aan boord gaan van de onderzeeboot Zr. Ms. Zeeleeuw en kreeg een traditionele rijsttafel voorgeschoteld tijdens de tocht onder water. Ze mocht de onderzeeër ook zelf besturen en boven water laten komen.

©  RVD

©  RVD

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten