Na bewogen week bij het spoor opent Gilkinet (Ecolo) opnieuw aanval op bedrijfswagens: “We kunnen mensen beter in euro’s betalen”

©  Kris Van Exel

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) opent in een interview met deze krant opnieuw de aanval op de bedrijfswagens. Hij doet dat na een bewogen week bij het spoor, waarin drie dagen aan een stuk werd gestaakt.

De stakingen bij het spoor zitten Georges Gilkinet (Ecolo) hoog. De minister van Mobiliteit wil zo veel mogelijk mensen uit de auto en in de trein krijgen, maar dat lukte de voorbije weken allerminst. Om de auto minder aantrekkelijk te maken, opent hij in een interview opnieuw de aanval op de bedrijfswagens. “We gaan het voordeel niet van de ene dag op de andere dag afschaffen, maar we kunnen mensen beter gewoon in euro’s betalen dan in een bedrijfswagen”, zegt hij.

Volgens Gilkinet zullen de groenen een knip in het fiscaal voordeel op bedrijfswagens voorstellen wanneer de regering zich buigt over een fiscale hervorming. In december moet bevoegd minister Vincent Van Peteghem (CD&V) al een eerste aanzet op tafel leggen. Daar hoort volgens Gilkinet ook een btw-verlaging op treintickets tot nul procent bij. (hh, fem)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten