Hoofdverdachte legt bekentenissen af in onderzoek naar dubbele moord in Kraainem

Hoofdverdachte Pierre D. en slachtoffers Magali en Coline © Het Nieuwsblad

Kraainem -

In het onderzoek naar de dubbele moord in Kraainem heeft de hoofdverdachte bekentenissen afgelegd, dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Pierre D., de stiefvader en de voormalige partner van de twee slachtoffers, is door de knieën gegaan en heeft zijn aandeel in de brutale moorden toegegeven.

De 46-jarige Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline werden op 24 maart van dit jaar levenloos aangetroffen in hun woning in de Annecylaan in Kraainem. Ze woonden er samen met Pierre D., de partner en stiefvader van de twee slachtoffers. Het was de man zelf die de hulpdiensten had verwittigd, toen hij naar eigen zeggen in de hal van de woning een bloedplas had aangetroffen bij zijn thuiskomst. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de onderwijzeres en haar dochter op brutale wijze om het leven te zijn gebracht met een mes. De verdenking viel al snel op Pierre D., die door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van moord.

De 51-jarige man ontkende aanvankelijk zijn betrokkenheid bij de feiten en werd enkele weken later vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Enkele maanden nadien werd de man opnieuw opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, samen met een tweede verdachte. Het ging om de 39-jarige Beby N., een man van Congolese origine uit Brussel, die volgens het parket de moorden heeft gepleegd in opdracht van de partner en stiefvader van de slachtoffers. Kort nadien werd nog een derde verdachte opgepakt. Die man, Vincent L. uit het Luxemburgse Lubin, zou dan weer de vermoedelijke uitvoerder van de moorden in contact hebben gebracht met Pierre D.

Het trio ontkende de afgelopen maanden elke betrokkenheid bij de gruwelijke moorden en verklaarde dat hun onderlinge telefoongesprekken te maken hadden met onderhandelingen over verbouwingswerkzaamheden aan het appartement van Pierre D. De vader en stiefvader van de twee slachtoffers draaide het geweer echter van schouder en heeft volgens verschillende bronnen dicht bij het onderzoek recent bekentenissen afgelegd. Hij zou daarbij ook uitvoerig de rol van zijn twee medeverdachten uit de doeken hebben gedaan en gaf toe dat hij hen te kennen had gegeven dat hij Magali en Coline dood wilde hebben.

Dimitri de Béco, advocaat van Pierre D., verkiest er voor om voorlopig geen commentaar te geven over de verklaringen van zijn cliënt. Ook meester Sven Mary, die de nabestaanden van de twee slachtoffers vertegenwoordigt, onthoudt zich van elke commentaar op het lopende onderzoek. CVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten