Houtkachel veroorzaakt hevige brand in hoeve

© TVO

Heldergem -

In het woongedeelte van een hoeve in het Dekkersveld in Heldergem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een hevige brand uitgebroken. Een houtkachel is wellicht de oorzaak van de brand.

De buren, die ook familie zijn van de bewoner van de hoeve, merkten al voor middernacht op dat er rookontwikkeling was aan de woning. “Mijn zoon kwam thuis toen hij vertelde dat hij lichte rook zag aan de woning van mijn vader”, zegt de zoon van de bewoner. “Plots, rond 1 uur, stond mijn vader aan de voordeur om te zeggen dat zijn woning in brand stond. Hij was zich aan het verwarmen met een houtkachel. Recent is die nog helemaal gereinigd, maar toen vertelden ze al dat er mogelijk brandgevaar was”, klinkt het.

Rond 1.20 uur kwamen de brandweerposten van Ninove, Herzele en Aalst ter plaatse. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak van het woongedeelte van de hoeve. De bluswerken namen enige tijd in beslag, maar rond 3 uur leek de situatie onder controle. De brand heeft heel wat schade veroorzaakt aan het gebouw. Onder andere het dak van de woning ging helemaal in vlammen op.

De 86-jarige bewoner kon zich op tijd naar buiten begeven en bleef daardoor ongedeerd. Brent Saey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten