Vier vrachtwagens en zes aanhangwagens uitgebrand bij transportbedrijf Haerinck

Vier vrachtwagens gaan in vlammen op bij transportbedrijf. © Het Nieuwsbladn vkk

Anzegem -

De brandweer bluste zaterdagmorgen vier vrachtwagens en zes aanhangwagens bij de firma Haerinck in Huttegem. De oorzaak van de brand is wellicht kortsluiting. De zaakvoerder sloeg alarm.

Kris Vanhee

De ontploffingen deden zich zaterdagmorgen omstreeks 8 uur voor. De zwarte rookpluim was een eind ver te zien. Zaakvoerder Geert Haerinck was al vroeg op het bedrijf en zag het gebeuren. Haerinck: “Ik belde de hulpdiensten en ze waren hier vlug maar vijf minuten lijkt een eeuwigheid te zijn. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. In een kwartier tijd stond alles in lichterlaaie. Wij hebben nog de koelbloedigheid gehad om één vrachtwagen er van tussenuit te halen. Op die manier hebben we wellicht een domino-effect vermeden. Ik denk zeker dat we een aantal vrachtwagens op die manier hebben kunnen redden.”

In totaal zijn vier vrachtwagens verwoest en zes aanhangwagens. Daarbij komen de containers op de vrachtwagens en de schade hier en daar. Haerinck: “Dit is een aderlating in deze moeilijke tijden, zeker en vast. Hoe het kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk maar we denken in de richting van kortsluiting. En we hebben een lesje erbij geleerd. Je mag de vrachtwagens niet te dicht bij elkaar plaatsen. Als ik zie hoe vlug de kunststof van een vrachtwagen vuur vat, dan is meer ruimte tussen de voertuigen laten geen overbodige luxe.”

Het kostte de brandweerlui enige moeite om het vuur onder controle te krijgen. Uiteindelijk werd met schuim geblust. De brand en de rookpluim op Huttegem lokten nogal wat nieuwsgierigen. Daardoor was het op de Heirbaan lange tijd een drukte van jewelste.

Haerinck doet aan transport van pluimvee en heeft een negentigtal vrachtwagens in dienst. Daarvan staan er een 25-30-tal in de vestiging in Dendermonde. De brandweer vroeg omwonenden een tijdje ramen en deuren dicht te houden tot de bluswerken afgerond waren. Er was een zwarte rookpluim te zien in de omgeving. Er vielen geen gewonden. Net vandaag viert de brandweer van Anzegem haar Sint-Barbarafeest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten