Verrassende Aniek van Alphen heeft superbenen en klopt Denise Betsema in Superprestigecross Boom

©  BELGA

Aniek van Alphen heeft de Superprestigecross in Boom verrassend gewonnen. De 23-jarige Nederlandse haalde het van Denise Betsema in de sprint na een spannende strijd. Betsema neemt de leiding in de Superprestige wel over.

Jonas Withouck

Het parcours op het provinciaal recreatiedomein in Boom - waar ook het muziekfestival Tomorrowland elke zomer doorgaat - lag er helemaal anders bij dan vorig jaar. Toen was het ploeteren in diepe modder, nu kregen we een snelle cross op mooi groen gras.

Lucinda Brand, de leidster in de Superprestige, moest vanaf de eerste ronde achtervolgen. De 33-jarige Nederlandse was ziekjes, maar stond toch aan de start. Tijdens de tweede ronde nam brand de wijze beslissing om ermee te stoppen. Daardoor ziet ze haar leidersplaats verloren gaan.

De verschillen werden al groot tijdens de eerste ronde. Shirin van Anrooij gaf er al een stevige lap op. Kata Blanka Vas en Denise Betsema waren de enige die nog konden volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het trio voorin hield elkaar goed in evenwicht, elk om de beurt probeerden ze ervandoor te glippen. In ronde vier nam Betsema afstand, tot ze achteraan lek stond. Dikke pech en vanuit de achtergrond kwam Aniek van Alphen uit het niets aansluiten.

Van Alphen leek over een stel superbenen te beschikken en stoomde door. Betsema kwam wel aansluiten, maar kon de sprint niet meer winnen. Knappe zege van Van Alphen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Superprestigecross Boom:

1. Aniek van Alphen (NED)

2. Denise Betsema (NED) +1”

3. Shirin van Anrooij (NED) +27”

4. Kata Blanka Vas (HON) +46”

5. Inge van der Heijden (NED) +1’35”

6. Anna Kay (GBR) +1’52”

7. Ceylin Alvarado (NED) +2’23”

8. Alicia Frank +2’38”

9. Amandine Fouquenet (FRA) +3’00”

10. Manon Bakker (NED) 3’13”

©  BELGA

Aangeboden door onze partners