Fan van Guns N’ Roses krijgt microfoon in het gezicht, zanger Axl Rose reageert: “We doen dit al 30 jaar, maar zullen er nu mee stoppen”

© EPA

Een fan van de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses is gewond geraakt toen zanger Axl Rose tijdens een recente show in Australië zijn microfoon in het publiek gooide. Rose beloofde nu om het nooit meer te doen.

mtmBron: The Guardian

Hij deed het al meer dan dertig jaar. Op het einde van elk optreden gooide zanger Axl Rose zijn microfoon het publiek in “zodat de toeschouwers de kans kregen om de microfoon te vangen”. En hij deed het ook afgelopen dinsdag, op het einde van het Guns N’ Roses-optreden in de Adelaide Oval. Tijdens het nummer ‘Paradise city’. Maar deze keer liep het fout. Fan Rebecca Howe kon de microfoon niet vangen, maar kreeg hem in het gezicht en raakte gewond. In lokale media verschenen foto’s waarop ze te zien is met blauwe plekken onder haar ogen en snijwonden op haar neus.

Axl Rose - dit jaar 60 geworden - reageerde intussen op het incident. “We willen natuurlijk niet dat iemand gewond raakt tijdens onze optredens”, zo schreef hij op Twitter. “Na meer dan dertig jaar de microfoon te hebben weggegooid, hadden we het gevoel dat het een onderdeel van onze show was geworden. Maar in het belang van de openbare veiligheid zullen we het vanaf nu niet meer doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners