Armste Week gaat feeëriek van start: “We gaan voor een miljoen euro!”

Onder meer Wim Claeys en Sioen zorgden voor een muzikale start van de Armste Week. ©  David Van Hecke

Gent -

De temperaturen dalen, maar binnenkort mag Gent zich opnieuw van zijn warmste kant laten zien. Tijdens ‘De Armste Week’ slaan heel wat organisaties de handen in elkaar voor armoedebestrijding. Zaterdag gaven onder meer Frederik Sioen en heel wat andere Gentenaars de aftrap.

Max Dedulle

Met een menselijke ketting rond de Krook -waarbij iedereen een lichtje liet schijnen- en een heuse ‘kitchen jam’ waarbij Wim Claeys en Sioen zich lieten begeleiden door tientallen Gentenaars met keukengerei, is de Armste Week aangekondigd.

Een mooi, feeëriek moment, maar achter de Armste Week zit een bittere realiteit. Een op de zes Gentenaars leeft onder de armoedegrens. Voor hen organiseren het Gents Kunstenoverleg, het Gents Solidariteitsfonds en heel wat organisaties, horecazaken en buurtwerkers een waslijst aan acties. Vorig jaar haalde De Armste Week zo 140.000 euro op. (lees verder onder de foto)

Rond de Krook vormden tientallen Gentenaars een lichtketting. ©  DVH

Als het van zanger Frederik Sioen afhangt, wordt dat dit jaar minstens een miljoen. “We zitten nu al aan 4.000 maaltijden voor La Grande Bouffe, waarbij mensen eten bestellen en de opbrengst helemaal naar goeie doelen gaat. Daarnaast doen we onder meer een veiling met werk van Berlinde De Bruyckere, een feest met Nightlife 9000 United, en dan moet de livestream van CirQ nog komen.”

Meer info over hoe ook jij je steentje kan bijdragen, vind je op dearmsteweek.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten