20 experts vormen Commissie van Wijzen die Vlaams onderwijs moet hervormen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). ©  BELGA

De onafhankelijke Commissie van Wijzen die in opdracht van de Vlaamse regering een modern school- en personeelsbeleid voor het onderwijs moet uittekenen, zal bestaan uit twintig experts. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Onderwijsexpert Dirk Van Damme zal de commissie leiden, bleek vandaag al. Vicevoorzitter wordt Paul Yperman, gewezen directeur van het Sint-Jozefscollege in Aalst en hoofd van het centraal bestuur van de Vlaamse jezuïetencolleges.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. Dirk Van Damme moet Vlaams onderwijs moderniseren: “Hele systeem herdenken”

De commissie zal bestaan uit zowel experts, schoolleiders, (oud-)leerkrachten en hr-experten uit het bedrijfsleven. Onder hen ook Hilde Lesage, afdelingshoofd van het departement Onderwijs en Vorming, onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven) en Ann Verreth, algemeen directeur van de Odisee Hogeschool. Een andere opmerkelijke naam is Hugo Deckers, voormalig secretaris-generaal van ACOD Onderwijs. 

“We hebben al meerdere heilige huisjes gesloopt in de strijd voor meer onderwijskwaliteit en meer leerkrachten, maar we moeten nog verder kunnen gaan”, zegt Weyts in een persbericht. “Meerdere spelers pleiten evenzeer voor nog meer fundamentele hervormingen. Alleen heeft zowat elke belanghebbende een ándere hervorming voor ogen. Zo verzandt de discussie over de fundamenten van ons onderwijssysteem al jaren in dovemansgesprekken en patstellingen. Dat willen we nu overstijgen met deze Commissie van Wijzen, net zoals we deden met de Commissie Beter Onderwijs. Dirk Van Damme is daarvoor de geknipte figuur.”

Tegen eind 2023 moet de commissie een concept neerleggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten