Nadat ze haar 25.000 euro afhandig hadden gemaakt: oplichters gevat dankzij 89-jarige dame

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Pinte -

De politie heeft vrijdagavond twee oplichters gevat in De Pinte. Ze hadden slachtoffers opgebeld in naam van hun bank en maakten hen wijs dat er was gefraudeerd. In plaats van de zogezegde fraude op te lossen, sluisden ze sommen geld weg. De verdachten konden worden gevat dankzij een attente dame van 89.

Max Dedulle

De verdachten zijn allebei Nederlanders van 20 jaar. Ze belden mensen uit De Pinte op, zogezegd in naam van hun bank. Daarbij vertelden ze de bewoners dat ze het slachtoffer waren geworden van fraude, maar dat er iemand langs zou komen om het op te lossen. De persoon die aan huis kwam, deed enkele bankverrichtingen, zogezegd om de fraude te stoppen. In werkelijkheid werden er grote sommen geld weggesluisd.

Een dame van 89 uit De Pinte verloor zo maar liefst 25.000 euro. “Even nadat ze aangifte had gedaan, merkte ze de wagen van de verdachten opnieuw op in haar wijk”, zegt Katie Lefever van Politiezone Schelde-Leie. De attente vrouw verwittigde samen met haar kleindochter de politie, die de verdachten op de E17 aan de afrit Lokeren/Zele kon vatten.

De verdachten zijn zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten