Luchthaven van Malaga in fictiereeks ‘Geldwolven’ is eigenlijk station van Leuven

Een aantal scenes in de nieuwe fictiereeks Geldwolven met Tom Van Dyck spelen zich af in Spanje. Maar het bleek te lastig om daarvoor langere periode te gaan filmen. En dus werd er een creatieve oplossing gezocht.

Tom Vets

Een stuk van het verhaal over de serie waarin Van Dyck transformeert van een brave burger naar een wolf in schapenvacht, speelt zich af in Malaga. Maar het zou te kostelijk zijn, en agendagewijs ook een onmogelijke opgave, om cast en crew voor een ruimere periode naar Spanje te vliegen. En dus zijn al deze beelden ingeblikt in eigen land. Meer bepaald in Brussel, Gent, Herent en Leuven.

Opvallend daarbij is dat de achterzijde van het Leuvense stationsgebouw in de serie moet doorgaan als luchthavengebouw in Malaga. Met het plaatsen van wat palmbomen, auto’s met Spaanse nummerplaten en via de computer ook het toevoegen van een vliegtuig en een verkeerstoren, krijg je plotseling een realistisch en geloofwaardig beeld. Als klap op de vuurpijl staat er Aeropuerto de Malaga te lezen op het gebouw. Wie de plek in Leuven niet kent, zal niet doorhebben dat dit niet het echte Malaga is.

Aangeboden door onze partners