Voetbal 1ste nationale Dessel Sport - Jong AA Gent: 0-0

Emilio Ferrera boekt met Jong AA Gent 0-0-gelijkspel in Dessel: “Met iets meer technische finesse zat er wellicht meer in”

Mathéo Parmentier in een Desselse tang bestaande uit Ghislain en Versmissen. ©  Mpics

Gent -

Voor de derde keer dit seizoen eindigde een duel van Jong AA Gent op een 0-0-gelijkspel. Op bezoek bij Dessel Sport moesten Ferrera en co zich daarom uiteindelijk dan ook tevredenstellen met één puntje. “Ondanks alle afwezigen speelden we zeker geen slechte partij, maar momenteel is het voor ons heel moeilijk om te scoren”, weet Ferrera na de partij.

Stefan Smet

Net als de voorbije weken miste Emilio Ferrera een rist spelers die om diverse redenen forfait moesten geven. “Mokuna, Niangbo en John waren gekwetst, terwijl De Vlieger geschorst moest toekijken”, gaat de coach van wal. “Fofana was ook niet honderd procent en startte daarom op de bank. Hij incasseerde vorige week tegen Young Reds een kniestoot in de rug. Daarnaast zijn enkele jongens nog altijd niet volledig hersteld van die schoppartij tegen Heist. Daarom misten we ook nog altijd De Schrevel.”

In Dessel waait er een frisse wind na de aanstelling van Stijn Vreven als hoofdcoach. Het nieuwe gelijkspel zorgt ervoor dat ze nu al drie weken op rij ongeslagen zijn. “Desondanks hebben we opnieuw negentig minuten de wedstrijd gecontroleerd. Enkel in de slotfase kwam de thuisploeg op stilstaande fases nog even gevaarlijk opzetten.”

Voor Jong AA Gent is deze puntendeling anderzijds toch wel een lichte ontgoocheling. “Het eindresultaat is onvoldoende voor ons. Ondanks alle afwezigen speelden we zeker geen slechte partij, maar momenteel is het voor ons heel moeilijk om te scoren. Met iets meer technische finesse in de zone van de waarheid zat er wellicht meer in”, aldus een nuchtere Ferrera.

Kraker tegen Club Luik

In de rangschikking moeten de jonge Buffalo’s noodgedwongen toezien hoe er stilaan een kloof ontstaat met de top drie. Volgende week krijgt Jong AA Gent een unieke kans om zich opnieuw in het titeldebat te kunnen mengen. “Het wordt voor ons een leerrijk, maar ook heel lang seizoen. Bovendien kunnen we zelden over onze volledige selectie beschikken. Tegen Luik wacht er ons opnieuw een pittige opdracht, maar je kunt er niet omheen dat we onze beperkingen hebben. We moeten keihard werken om een topniveau te halen. Vergeet ook niet dat er 38 duels zijn in deze competitie.”

Club Luik is anderzijds een club met een roemrijk verleden, maar zonder meer één van de absolute titelfavorieten. Bovendien hebben ze met Jérémy Perbet een heuse sluipschutter in hun rangen. “Hij is een echte goalgetter. Ik werkte met hem samen in Lokeren. Het is een heel rustige kerel die ook op het veld rustig afwacht om op het juiste moment toe te slaan. Dat is puur instinct”, blikt Ferrera al even kort vooruit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten