Ezra (44) opent nieuwe koffiebar aan Gent-Sint-Pieters: “Ontbrak nog in deze buurt”

©  David Van Hecke

Gent -

In de buurt van het station Gent-Sint-Pieters vinden koffieliefhebbers nu ook specialty koffie. Ezra Feller (44) van Full Circle Coffee in de Zuidstationstraat heeft er een koffiebar geopend in de Koningin Astridlaan. Na vijf jaar breidt hij daarmee zijn zaak uit.

Lotte Ruysschaert

Ezra brandt al enkele jaren zijn eigen koffie in de Zuidstationstraat. De koffiebar die hij daar meer dan vijf jaar geleden opende, noemt hij zelf een uit de hand gelopen hobby. “Ik ben eerst begonnen met pop-ups waarin ik mijn eigen stijl kon proberen, maar dat is geëvolueerd naar de zaak aan de Zuid. Je kan zo ver gaan met specialty koffie, want er zijn zo veel factoren die smaken kunnen beïnvloeden”, vertelt hij.

Met de locatie aan de Zuid koos hij al niet voor de drukbezette vierkante koffiekilometer in Gent centrum. “Ik vind het leuk om uit die veilige zone te stappen. Aan de Zuid is het traag op gang gekomen, maar nu trekt het hier goed. Ik verwacht aan het station ongeveer hetzelfde.”

©  David Van Hecke

Zelfde concept

Vijf jaar geleden al zag Ezra mogelijkheden voor een koffiebar aan het station, maar hij koos toen uiteindelijk voor een andere plek. Nu waagt hij toch de sprong naar die buurt. “Het verwondert mij dat ik nog steeds de eerste ben die daar een zaak met specialty koffie start. Er wonen en passeren daar veel mensen.”

Het concept is in zijn tweede zaak ongeveer hetzelfde, al focust die meer op afhaalkoffie. “Ik denk dat klanten hier meer zullen binnenspringen als ze passeren of wat te vroeg zijn voor hun trein. Daarom kozen we bewust voor een kleiner pand, maar er is nog steeds plaats om te zitten voor wie wil.” De komende twee weken is er voorlopig enkel takeaway.

Ezra en zijn rechterhand Frederik De Backer verbouwden de nieuwe zaak zelf op drie weken tijd. Op de betonnen toog die ze zelf goten zijn ze erg trots. “Ik hoop om hier een vast cliënteel uit te bouwen, net zoals in de Zuidstationstraat. Daar ken ik veel klanten bij naam. Ik ben meer fan van een lossere horecazaak in plaats van een stijve.” Bij Full Circle Coffee is alles plantaardig.

INFO: www.fullcircleghent.com. Koningin Astridlaan 218, 9000 Gent. Open van 8 uur tot 19 uur tijdens de week. Op zaterdag vanaf 9 uur en op zondag vanaf 10 uur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten