Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp - FC Gullegem: 3-1

FC Gullegem moet pas in het slot zijn meerdere erkennen in SV Oostkamp: “Zij waren voetballend de betere ploeg”

Louis Declerck (rechts) probeert bezoeker Robbe Dekiere af te stoppen. ©  Rudy Declerck

Oostkamp -

Het zag er lange tijd naar uit dat FC Gullegem dankzij een wereldgoal van Aaron Dhondt kort voor de rust, op een diefje een driepunter zou wegkapen bij SV Oostkamp. Na geharrewar voor doel zorgde een frommelgoal echter voor een complete ommekeer. In vijf minuten tijd scoorde de thuisploeg drie keer en dat leverde een meer dan verdiende zege op voor Oostkamp.

Philippe Decruynaere

Stilaan spreekt men op de Valkaart van ‘Delaere-time’. Het is immers niet de eerste keer dat het team van coach Kurt Delaere in de slotminuten van een wedstrijd afstand neemt van de tegenstrever. “We waren vooral in de eerste helft te slordig in de combinaties en daardoor ontbrak het aan efficiëntie”, vertelt een tevreden Jules Vanhaecke, die een belangrijk doelpunt scoorde voor zijn ploeg. “Dat had de coach ons ook tijdens de rust duidelijk op het hart gedrukt. We hadden het meeste balbezit, maar waren te weinig gevaarlijk voor doel. Ook in de tweede helft waren we voetballend veruit de betere ploeg, maar de bal wilde er maar niet in. Onze fysieke paraatheid zorgde er uiteindelijk voor dat we in het wedstrijdslot afstand konden nemen en verdiend konden winnen. Mijn goal onmiddellijk na het eerste doelpunt zorgde voor zekerheid, want in de tweede helft was Gullegem nog zelden gevaarlijk. Dat we nog een derde keer scoren vanop de stip was de kers op de taart. We hebben opnieuw bewezen dat er heel wat kwaliteit in onze ploeg steekt en dat we niet toevallig in de top vijf staan.”

Domme fouten bij FC Gullegem

De coach van de bezoekers gaf zonder enige moeite toe dat Oostkamp de betere ploeg was. “Ik heb Delaere gefeliciteerd met de overwinning, want die is zeker verdiend”, aldus Jordi Lemiengre. “We hebben alles gegeven en het zag er lange tijd heel goed uit, maar we blijven domme fouten maken en dat breekt ons opnieuw heel zuur op. Onmiddellijk na ons doelpunt hadden we een unieke mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar we verzuimen om het af te maken. Ik ben flink ontgoocheld, maar ik kan mijn jongens niets verwijten.”

Ook Aaron Dhondt, die met een afstandsschot in de winkelhaak een schitterend doelpunt scoorde, zat na de wedstrijd in zak en as. “We hebben het in één minuut weggegeven. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Mijn goal levert jammer genoeg geen punten op en dat is heel frustrerend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten