Voetbal 1ste Nationale Olympic Charleroi - KVK Ninove: 3-0

Naïm Van Attenhoven voorkomt afstraffing voor KVK Ninove: “Vederlichte strafschop was het enige minpunt in eerste helft”

Naïm Van Attenhoven keepte in Henegouwen een puike partij voor KVK Ninove. ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

Op bezoek bij nummer vier Olympic Charleroi gaf een sterk georganiseerd KVK Ninove geen kans weg tot de bal bijzonder goedkoop op de stip ging. De Ninovieters waren helemaal het noorden kwijt, toonden geen greintje creativiteit en werden voor een blamage behoed door een sterke doelman Naïm Van Attenhoven.

Wim Redant

Jari Jacobs liep een knieblessure op, waardoor de uit Niger teruggekeerde Van Attenhoven tussen de palen stond. Achterin verhuisde Jelle Geenens naar zijn vertrouwde positie van linksachter, terwijl Fabio Polizzi als rechtsachter werd geposteerd. Djoum en De Backer vormden de as van de defensie. Hertveldt werd een linie hoger geschoven en verstevigde het middenveld, waar Tshimanga de aanvalsgolven van Olympic diende op te vangen. Het tactische plan liep perfect tot Hassaini na een interventie van Fabio Polizzi gretig neerging en scheidsrechter Federico tot de Ninoofse consternatie naar de stip wees. Hassaini nam het geschenk dankbaar aan. Net voor rust legde Deryck de bal panklaar voor Tshimanga, maar zijn inzenden werd afgeblokt. Na een evenwichtige eerste helft moest Ninove op zoek naar de gelijkmaker, maar ze konden nooit een vuist maken, terwijl Olympic bevrijd speelde. Van Attenhoven moest vol aan de bak op een kopbal van Saïdane. Hassaini knalde na een slechte inspeelpass van Straetman over. Van Attenhoven pareerde een poging van Hassaini en tilde een knal van Perreira over. Na een actie van Perreira mocht Gaye ongestoord aanleggen en Van Attenhoven was kansloos. Na een individuele actie strooide Gaye zout in de Ninoofse wonden met een derde treffer. Perreira bracht Gaye nog eens in stelling, maar Van Attenhoven voorkwam een blamage.

Naïm Van Attenhoven showde in Montignies-sur-Sambre dat ondanks de blessures van Kevin Van Den Noortgaete en Jari Jacobs de Ninoofse sportieve crisis zich niet tussen de palen situeert. Keeperstrainer Dieter Malfait baadt in weelde op de Kloppers, waar zelfs met vijfde doelman Wout Van Der Perren als doublure een betrouwbare doelman achter de hand werd gehouden bij de Karolingers. Het gebrek aan creativiteit moet de Wortelkrabbers wel zorgen baren in de degradatiestrijd. Vooral de thuisnederlaag tegen Mandel United vorige week zou wel eens nefast kunnen uitdraaien.

Evenknie van titelkandidaat

“Tegen Mandel troffen we drie keer het doelhout, maar puurden we slechts één goal uit een dozijn kansen. Dat stond in fel contrast met de efficiëntie van Mandel, dat twee goals puurde uit twee kansen”, blikt de Nigerese international Van Attenhove terug. “We hoopten de vergooide punten te recupereren op Olympic. We gaven geen kans weg tot een strafschop werd uitgelokt die de ref erin tuinde. Die vederlichte strafschop was het enige minpunt in een eerste helft waarin we de evenknie bleken van een titelkandidaat. Na rust toonden we te weinig. Tussen de twee rechthoeken kunnen we ons met alle ploegen meten. In de zone van de waarheid ontbreekt het ons aan efficiëntie”, besluit Van Attenhoven, die tijdens de stage met Niger twee interlands keepte. “Ik speelde de tweede helft tegen Libië toen de bondscoach vele wissels doorvoerde. Tegen Gambia speelde ik de hele wedstrijd. Telkens verloren we met 3-2.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten