Voetbal 3de Afdeling VV B AC Betekom - Sporting Kampenhout 3-0

Jempi Custers breekt de ban met Betekom: “We voetbalden de frustraties weg”

Bart Van den Broeck in duel met Fontaine Sakata. ©  Guy Meurs

Dino Jonckheere liep een beenbreuk op. ©  Guy Meurs

Betekom -

Betekom kan dan toch nog winnen. Het versloeg Kampenhout met 3-0. Het was van 8 oktober en de uitmatch in Beringen geleden dat het team van Jempi Custers nog eens mocht vieren . “Maar ik heb me nooit zorgen gemaakt”, zegt de coach die vooral ook tevreden was dat zijn spelers voor het eerst de nul op het bord hielden.

René Beelen

“Als ons voetbal in de voorbije wedstrijden slecht was geweest, dan had ik me zorgen gemaakt”, vertelt coach Jempi Custers. “Het geloof en de drive was echter altijd aanwezig en tegen Kampenhout was dat niet anders. Dat we voordien altijd goals incasseerden woog mentaal zo fel op onze doelman Pieter Nauwelaerts dat hij moest rusten. Evident was dat niet omdat de geblesseerde Robbe Huygelberghs is vertrokken en Brent Thuys nog altijd niet fit is. Daardoor zijn we aangewezen op Tiago Lopes Gomes , een amper twintigjarige doelman die we in september overnamen van OHL en die pas sinds vorige week speelgerechtigd is. Hij hield ons in de eerste helft recht.”

“Ik ben blij dat we voor de eerste keer de nul hielden. Ik herinner me hier nog een seizoen waarin we zelfs twaalf keer de nul hielden. Nu de lijn doortrekken op Nijlen en daarna in Geel nog een punt wegkapen. Met een 7 op 9 zouden we dan een sprong in de rangschikking maken en dat zou schitterend zijn.”

“Nadat we tegen Kampenhout de 2-0 hadden gemaakt, voetbalden we heel bevrijd en creëerden we in de laatste twintig minuten grote kansen. We voetbalden de frustraties van de heenronde helemaal weg.”

Beenbreuk Dino Jonckheere

“Ik ben heel blij met die driepunter”, juicht Yannis Henderix, die met zijn derde treffer de boeken helemaal dicht deed. “Onze eerste helft was vrij evenwichtig, maar ik ben ook tevreden dat ik scoorde. Ons voetbal was niet heel mooi, maar wel de doelpunten die we maakten in een match waarin er toch vele kansen waren. Ik ben inderdaad meestal bankzitter, maar liet nu zien dat ik de ploeg kan helpen.”

Ontgoocheling in het Kampenhout-kamp. Om de nederlaag, maar zeker ook om die ongelukkige beenbreuk die Dino Jonckheere opliep.

“We waren heel goed in die eerste helft”, oordeelt box-to-box-speler Tom Goovaerts. “Mijn afstandsschot zoefde enkele centimeters naast en Allan De Smidt slaagde er niet in om de een-op-een situatie met de doelman te verzilveren. Een 0-1 zou een wereld van verschil gemaakt hebben. We hadden ook de pech dat we moesten herschikken na de wissel van Dino Jonckheere. Na de pauze voetbalden we goed in de eerste tien minuten, maar op een counter slikten we die 2-0. Dat doelpunt sneed de adem af. Bovendien werd centrale verdediger Avetisov voortijdig uitgesloten met een tweede geel voor protest waardoor een terugkeer zowat onmogelijk werd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten