Tennisclub krijgt steun om winterhard tennisterrein aan te leggen

De speelvelden van De Wehzel worden uitgebreid met een winterhard tennisterrein.© jdw

ELEWIJT -

Tennisclub De Wehzel wil haar aanbod voor de leden vergroten en een winterhard tennisveld aanleggen. Dat is een buitenveld met een speciale ondergrond en een niet-klevende gravellaag, waardoor het ook in de winter meestal bespeelbaar blijft.

Juliaan Deleebeeck

De tennisclub heeft haar terreinen aan de Diependaalstraat in Elewijt en beschikt er over twee overdekte tennisvelden, drie velden in openlucht en drie padelvelden. De vereniging heeft bijna 1.000 leden, waarvan een groot aantal inwoners van Zemst.

Dat grote ledenaantal brengt mee dat de terreinen steeds sterk bezet zijnv, maar in de winter is tennissen op de buitenvelden niet mogelijk. Een winterhard tennisterrein biedt de mogelijkheid om toch tennis buiten aan te bieden.

“Daarom willen we onze capaciteit vergroten”, legt voorzitter Hendrik Van den Bempt uit. ”Het is nu het geschikte moment omdat we dat kunnen afstemmen met de herinrichting van sportpark Den Dries door de gemeente. Dat geeft ons de mogelijkheid om een bijkomend tennisveld aan te leggen en ook nog twee padelvelden. Een aanpassing van het clublokaal en het terras is al gestart.”

Het totaalbedrag voor een winterhard tennisveld wordt geraamd op 98.000 euro. De gemeente komt de club daarin tegemoet met een 2/3 subsidie, zoals ze dat ook voor andere sportclubs doet.

Het overige derde, ongeveer 33.000 euro, wordt gefinancierd met een renteloze lening die de club in drie schijven moet terugbetalen van 2024 tot 2026.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten