Voetbal Challenger Pro League RWD Molenbeek - Club NXT 0-2

Fabio Ferraro (RWDM) is ondanks tweede nederlaag op rij blij met zijn terugkeer: “Ik laat de armen niet zakken als het tegenzit”

Fabio Ferraro: “Wat de coach ook beslist, ik zal zijn keuze respecteren, en als hij me nodig heeft zal ik klaarstaan.”  ©  Kms

Sint-Jans-Molenbeek -

RWDM liet zich veel te makkelijk doen bij de tegengoals van Club NXT en slaagde er niet in om écht met een antwoord te komen. Fabio Ferraro (20), die tegen Jong Genk voor het eerst in bijna drie maanden weer speelminuten kreeg en tegen Club NXT zelfs bij de rust mocht invallen, predikt echter rust. “Ik heb hard gewerkt”, zegt de vleugelaanvaller die afgelopen zomer overkwam van Sporting Charleroi.

Michael Delbeke

Dat die 0 op 6 net moet samenvallen met jouw terugkeer in de ploeg, Fabio...

“Een verrassing was de nederlaag niet echt, want door de heenwedstrijd wisten we waar we ons aan konden verwachten. We hebben toch een paar kansen gehad om te scoren, maar uiteindelijk maakten we twee fouten die ons de drie punten hebben gekost. Maar toch kun je ook weer niet stellen dat het allemaal negatief was.”

“We werden ook niet echt geholpen door de arbitrage. Was het penalty of niet (Ferraro doelt op de duidelijke handsbal van Jorne Spileers in de tweede helft, mdv)... laten we het erop houden dat we niet veel geluk hebben gehad tegen Club NXT.”

Hoe dan ook, op die 1 op 9 hadden jullie vast niet gerekend.

“Die 1 op 9 is een feit, maar daarvoor pakten we wel 19 op 21. Het is dus kort door de bocht om te zeggen dat we een slechte periode doormaken. Wij hebben de kwaliteiten om zo weer aan een 19 op 21 te beginnen.”

Het zal dan toch 18 op 18 moeten worden, want er zijn nog maar zes wedstrijden te gaan in de reguliere competitie. Waarvan twee tegen beloftenteams. Die liggen jullie dit seizoen echt niet, he?

“Er is inderdaad een verschil met andere wedstrijden. In de wedstrijden tegen de U23-teams heb je constant pressing, terwijl het er tegen de andere clubs vaak tactischer aan toegaat.”

Het 2-2-gelijkspel tegen RSCA Futures op de vierde speeldag was trouwens de laatste keer in lange tijd dat we je zagen. Fijn om je nu al twee wedstrijden op rij weer in actie te zien.

“Ik ben er inderdaad even uit geweest. Op een bepaald moment ben ik met de coach gaan praten. Tegen Jong Genk ben ik ingevallen, en na de wedstrijd heeft hij me bevestigd dat de technische staf het volste vertrouwen heeft in mij. Nu kreeg ik weer een nieuwe invalbeurt, en ik meen te mogen stellen dat ik zowel offensief als defensief mijn werk heb gedaan. Tegen Virton hoop ik natuurlijk opnieuw op speelminuten. Wat de coach ook beslist, ik zal zijn keuze respecteren, en als hij me nodig heeft zal ik klaarstaan.”

Heb je zwaar afgezien tijdens je periode zonder speelminuten?

“Dat was uiteraard een moeilijke periode, maar ik ben niet het type speler dat de armen laat zakken wanneer het even tegenzit. Dan ga ik op training net nog harder werken dan de anderen. Wanneer ik eens bij de beloften moet opdraven, geef ik me aan honderd procent. De coach moet dat opgemerkt hebben. Mijn terugkeer op de bank was al een mooie beloning, die speelminuten in het eerste elftal zijn dat des te meer.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten