Twee appartementen onbewoonbaar na brand in Elsene

Archiefbeeld. ©  Davy Lucidarme

Door een brand zondagmiddag in een gebouw op de Waversesteenweg in Elsene zijn twee appartementen onbewoonbaar. Er vielen geen gewonden, meldt de brandweer van Brussel.

gliBron: BELGA

De brand brak zondag omstreeks 12.50 uur uit op de tweede verdieping in een gebouw van vier verdiepingen hoog. Twee bewoners van de derde verdieping moesten door de Brusselse brandweer geëvacueerd worden met de luchtladder. De andere bewoners waren zelf veilig buiten geraakt. Ze werden ter plekke allemaal onderzocht door de arts van de MUG, maar niemand moest naar het ziekenhuis. 

“De tweede verdieping is onbewoonbaar door de brand en de eerste verdieping is onbewoonbaar door de waterschade van het blussen. Vijf bewoners moeten elders gehuisvest worden. De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene ontfermt zich hierover”, vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brussels brandweer. 

De oorzaak van de brand is accidenteel, maar het gaat waarschijnlijk om een elektrisch probleem. De uitbreiding van de brand naar aanpalende woningen kon vermeden worden dankzij de snelle interventie van de brandweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten