Een maand lang wordt er ‘Blend getrèwd’ in de Minardschouwburg

© jan vens

Gent -

Toneelgezelschap Cie van de Leute ging zaterdagavond in de Minardschouwburg in première met het stuk ‘Blind getrouwd’ (of toch althans met de Gentse titel ‘Blend getrèwd’). Voor het gezelschap is het meteen het tiende jaar dat ze in de Minard staan tijdens de maand december. Met een vijftiental voorstellingen de komende weken zit de agenda van de schouwburg meteen goed gevuld.

© jan vens

Gents amateurtoneel in de Minard van Romain Deconinck: het is er volledig op zijn plek, het is als terug thuiskomen. ‘Blind getrouwd’ is een stuk geschreven door Jeroen Maes en werd door Wim De Puydt omgezet naar het Gents.

In tegenstelling tot wat de titel zou doen vermoeden, gaat het hier niet om een parodie op het gelijknamige programma. Nee, de verhaallijn gaat over Martin en Francine die zich grote zorgen maken over het liefdesleven van hun dochter. Haar vele wisselende relaties bezorgen hen grote kopzorgen. Tot ze op een dag aankondigt eindelijk haar grote liefde te hebben gevonden. Brent lijkt de ideale schoonzoon, een deftige jongen die advocaat wil worden.

Martin en Francine kijken vol enthousiasme uit naar de kennismaking met hun toekomstige schoonzoon. Tot ze bij de eerste ontmoeting er meteen achter komen dat Brent blind is. Nadat ze van de eerste emotie zijn bekomen, willen ze er beide toch het beste van maken. Door hun onhandigheid maken ze echter de ene fout na de andere. En dat is nog maar het begin van een reeks opeenvolgende onverwachte wendingen met alle gevolgen van dien...

De voorstelling die Cie van de Leute brengt, is een komedie zoals die hoort te zijn. Vol humor, geen stille momenten, een knappe cast, een mooie passende zaal en dat allemaal overgoten met een sausje Gents dialect. Kortom: een mooie afsluiter van het jaar op het gebied van toneel.

Naast het feit dat Cie van de Leute nu reeds 10 jaar in de maand december op de planken van de Minard staat, is het ook voor acteur Christian Bellecoste een mijlpaal. Hij staat voor het vijfentwintigste jaar op rij, tijdens een eindejaarsproductie in de Minard.

Naast Bellecoste staan op het podium ook nog Betty Bouckaert, Wendy Antoine, Jan de Raedt en Sam Neirynck.

Cie van de Leute staat nog tot en met 29 december in de Minard. Tickets via de site van de Minardschouwburg  

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten