Voetbal  2de Provinciale B Kluisbergen Sportief - Olsa Brakel B: 0-1

Olsa Brakel B dankt Victor Schepers voor driepunter bij Kluisbergen Sportief: “Snellen met zevenmijlslaarzen weg uit gevarenzone”

Xander Vindevogel (Kluisbergen, links) houdt Owen Lopez af.  © Geert De Rycke

Kluisbergen -

De rode lantaarn bengelt al eventjes niet meer in Brakel en keert ook niet meer terug. De Olsa-jonkies vloerden zaterdag nu ook subtopper Kluisbergen in eigen huis en zetten hun spectaculaire opmars verder.

Wim Redant

Kluisbergen domineerde nochtans de eerste helft, maar Pauwels trof de paal en Vanoverberghe viseerde de lat. Na rust verzette Olsa de bakens en een treffer van Victor Schepers op pass van Lucas Libert leverde de volle buit op.

Lowie Pauwels tuimelt met Kluisbergen uit de top-vijf en dat betekent een streep door de rekening. “Olsa Brakel B toonde zich een sterke tegenstrever en we leken op weg naar een billijke puntendeling”, vertelde de Kluisbergse spelverdeler. “Wie als eerste scoorde, zou winnen. Helaas troffen we twee keer het kader en viel de dobbelsteen aan de verkeerde kant. De top-vijf blijft de doelstelling, want daarvoor beschikken we over voldoende kwaliteit. We moeten dan ook iets rapen op Houtem om niet verder achterop te geraken op ons schema. Met onze nieuwe coach Enzo Vandewalle klikt het uitstekend. We werden dit seizoen nog geen enkele keer overklast, al gaf Olsa wel een sterke repliek weg.”

Belangrijke zege

Olsa-coach Pieter Bruggeman ziet zijn jonkies met bokkensprongen vooruitgang maken en was in zijn nopjes. “Kluisbergen is een ploeg met veel duelkracht en daar was ik wel een beetje bang voor”, aldus de coach. “Ik voerde dan ook wat positiewissels door. Vorige week koppelden we een sterk resultaat aan mooi voetbal. Dit keer oogde het misschien iets minder fraai, maar we boekten een belangrijke zege waarmee we met zevenmijlslaarzen weg snellen uit de gevarenzone,waar we trouwens ook niet thuis horen zoals ik tijdens onze moeizame seizoenstart al vertelde.”

Victor Schepers rondde een snelle omschakeling af waardoor de 18-jarige centrale middenvelder zich tot matchwinnaar kroonde. “Ik train al drie weken mee met de A-kern en pluk daar misschien wel de vruchten van”, vertelt Schepers. “Het is leuk om mee te trainen met de A-ploeg terwijl ik mijn stempel druk bij de A-ploeg.”

Centrale verdediger Lucas Libert (18) tekende voor de assist. “Ik ben polyvalent. Zaterdag startte ik als centrale verdediger, maar werd en linie opgeschoven om in de slotfase opnieuw een linie terug te trekken. Ik speel doorgaans centraal achterin, maar kan ook de posities zes, acht en tien invullen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten