Veertien kerkleden verdronken tijdens doopceremonie in Zuid-Afrika, nog verschillende mensen vermist

Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een heel aantal vermiste kerkleden. ©  AP

De lichamen van veertien kerkleden zijn teruggevonden nadat een vloedgolf hen had meegesleurd in een rivier tijdens een doopceremonie in Zuid-Afrika. Er zijn nog verschillende mensen vermist. De reddingsoperatie wordt voortgezet.

gliBron: BELGA

Met de vondst van vijf nieuwe lichamen is de dodentol gestegen van negen naar veertien, zei woordvoerder Robert Mulaudzi van de hulpdiensten. Hoeveel vermisten er nog zijn, kon hij niet zeggen.

Mulaudzi zei dat 33 gelovigen zaterdag waren samengekomen voor het doopritueel op de oevers van de Jukskei, een rivier in Bramley Park, een buitenwijk van Johannesburg. Een plotse storm veroorzaakte een vloedgolf en sterke stroming, legde hij uit. De priester die de ceremonie uitvoerde, heeft het overleefd. De hoop om andere vermisten “levend terug te vinden neemt af”, aldus nog Mulaudzi.

In juni verdronken vier mensen tijdens doopceremonies in de provincie Limpopo en tijdens Pasen dit jaar stuurde het departement Water en Waterzuivering een speciale waarschuwing uit tegen het houden van doopceremonies in rivieren.

Mulaudzi vroeg kerken die dergelijke ceremonies houden zich meer bewust te zijn van de stormen en overstromingen die vaak voorkomen tijdens de zomermaanden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten