Na zoveelste ruzie over druggebruik sloegen zijn stoppen door: Ismael Y. wurgde zijn zes maanden zwangere vrouw en hun zoontje

©  belemturktv

Er zat cocaïne en cannabis in het bloed van Ismael Y. (33) toen hij vrijdagavond laat in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-bij-Dendermonde zijn vrouw (28) en hun zoontje (5) wurgde na een zoveelste ruzie. Zijn vrouw was zes maanden zwanger.

Pieter Huyberechts en Stef Van Overstraeten

Zes maanden zwanger was Cennet K. (28). Volgens buren was ze fier op haar zwangerschapsbuikje. Een echte liefdesbaby was het, nadat het koppel van Turkse origine een tijdlang uit elkaar was geweest. Er waren voorheen geregeld strubbelingen geweest, met de politie die op het appartement in Sint-Gillis-bij-Dendermonde al eens poolshoogte kwam nemen. Maar de laatste tijd hoorden buren af en toe opnieuw getier.

Volgens onze informatie had Cennet zware problemen met het druggebruik van haar man. De vrachtwagenchauffeur – voorheen grondwerker – was immers niet vies van een jointje. Hij bleek ook een cocaïnegebruiker.

In roes van drugs gehandeld

Vrijdagavond laat sloegen zijn stoppen na een zoveelste conflict helemaal door. Hij wurgde zowel zijn zoontje als zijn vrouw. Wat hij de rest van de nacht deed, is onduidelijk. Pas toen hij uit zijn roes ontwaakte, gaf hij zichzelf aan bij de politie. “Ik heb ze gedood”, zei hij zaterdagochtend tegen de agenten in het politiekantoor. “Hij verklaarde dat hij onder invloed was van cocaïne en cannabis”, zegt zijn advocaat Dirk De Maerschalck. Volgens zijn advocaat is intussen het besef doorgesijpeld dat hij zijn eigen gezin heeft uitgemoord. “Hij is in shock en beseft wat voor drama hij heeft aangericht. Dat besef komt uiteraard te laat. En de drugs spelen daarin een niet onbelangrijke rol.”

Advocaat Dirk De Maerschalck staat de dader bij;  © Svov

Na de roes, de bekentenis

De advocaat betwist niet dat zijn cliënt – die tot dit weekend een blanco strafblad had – al geruime tijd kampt met een drugsprobleem. “Hij was zwaar onder invloed. Toen hij zaterdagochtend weer nuchter was, is hij zich meteen gaan aangeven.” Hij omschrijft de relatie tussen het koppel als een met veel ups en nog meer downs.

LEES OOK. “Toen hij weer nuchter was, is hij zichzelf gaan aangeven”: man (33) wurgde zwangere vrouw (28) en zoontje (5) onder invloed van cannabis en cocaïne

Kort verhoor, feiten duidelijk

Afgelopen weekend werd de dader verhoord door speurders én door de onderzoeksrechter op verdenking van dubbele moord. Dat laatste gesprek duurde amper driekwartier. Over de dader bestaat geen enkele discussie. Hij bekent de feiten op zijn eigen vrouw en twee kinderen, want ook het kindje in de buik kon niet worden gered.

Buurtbewoners en vrienden van Cennet K. legden zondag bloemen neer en staken kaarsen aan. Een autopsie op de lichamen moet eerstdaags meer duidelijkheid scheppen over de precieze doodsoorzaak. Al spreken de sporen van wurging voor zich.

Nabestaanden weten van niets

De vermoorde moeder laat een zus en een broer na. Advocaat Jeroen D’Hondt zal de komende maanden hun belangen verdedigen. Een assisenproces lijkt nu al onafwendbaar. “Ze zijn erg aangedaan over wat er is gebeurd”, zegt hij. “Men heeft altijd de mond vol van Slachtofferhulp, maar de nabestaanden hebben nog niets rechtstreeks vernomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten