Voetbal 3de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A: SV Anzegem is enige West-Vlaamse club die kan winnen, SV Rumbeke overklast door leider

Duel ontwijkt een sliding van Roeselare-Daisel-speler Dejonghe. De West-Vlamingen beten met 2-1 in het zand. ©  Koen Merens

Het werd eerder een somber weekend voor de West-Vlaamse ploegen in derde afdeling. Terwijl SV Anzegem maar blijft doorgaan op zijn elan – het won met 3-2 van streekgenoot Wielsbeke – waren SV Rumbeke en Roeselare-Daisel niet aan het feest. Eendracht Wervik pakte een punt tegen concurrent KVE Drongen, maar schoot daar niets mee op.

Geoffrey Vandenbulcke

Eendracht Wervik kwam in het degradatieduel tegen het Oost-Vlaamse Drongen kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Ondanks een hoopgevende start, keek Eendracht na een doelpunt in geschenkverpakking al vroeg tegen een 0-1-achterstand aan. De thuisploeg reageerde meteen via Louis Vandepitte. Wervik ging op zoek naar een tweede doelpunt, maar het waren de bezoekers die opnieuw via de kwieke Samimi uitliepen. Net voor de rust kopte Tim Van Den Bogaerde op hoekschop de verdiende gelijkmaker binnen. In de tweede helft was Wervik toonaangevend en kampeerde het voortdurend op de helft van de bezoekers, maar de winninggoal viel niet. In de slotseconden kopte Gianni Lingier alsnog een huizenhoge kans over.

SV Rumbeke had weinig in te brengen tegen een zwierig Tempo Overijse. De leiders, die meteen na de aftrap al mochten juichen, zaten met een 0-4-voorsprong aan de rust reeds op rozen. In de tweede helft herstelde de thuisploeg het evenwicht, maar ook niet meer dan dat. Nadat de bezoekers al vroeg de 0-5 scoorden, bloedde de wedstrijd daarna dood. “Overijse is met voorsprong de beste ploeg die we dit seizoen ontmoetten”, beweert Colin Dumoulin. “We werden gewoon overklast. Het tempo dat de toekomstige kampioen ons oplegde was niet aan ons besteed.”

Roeselare-Daisel moest op bezoek bij het voorlaatste Eppegem. De fusieploeg verloor met 2-1 en liet een uitstekende kans liggen om een goede zaak te doen. In een kansarme eerste helft opende de thuisploeg net voor de rust de score. Na de pauze trok de thuisploeg zich massaal terug en kregen de bezoekers kansen via Bakelandt en Derieuw. Na handspel scoorde debutant Hermans op het uur vanop de strafschopstip de gelijkmaker. Roeselare-Daisel rook bloed en ging op zoek naar de tweede treffer, maar bij een schaarse counter van de thuisploeg viel het beslissend doelpunt aan de overkant.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten