Bite Back voert actie tegen consumptie van dieren in Antwerpen

De actie van Bite Back in beeld. ©  Patrick De Roo

Op het Operaplein in Antwerpen heeft dierenrechtenorganisatie Bite Back zondag actie gevoerd om aandacht te vragen “voor de slachtoffers van de dierenindustrie”. Bite Back klaagt aan dat in ons land elk jaar miljoenen dieren worden gedood voor voedsel, kleding en andere consumptiedoeleinden en stelt dat mensen daar te weinig bij stilstaan.

gliBron: BELGA

Bij de rustig verlopen actie stelden een tiental activisten zich op met borden met daarop slogans als “Weet wie je eet”, “Kies veganisme” en “Stop speciësisme” (de overtuiging dat het leven van dieren minder waard is dan dat van mensen, red.). Bite Back richtte zich bij deze actie dan ook vooral richting de consument en niet de dierenindustrie zelf.

“Elk jaar sterven er in België meer dan 310 miljoen dieren in de slachthuizen, omdat we als mensen hun vlees of eieren willen eten of hun melk willen drinken”, zegt Sara Surinx van Bite Back. “We staan tijdens deze actie stil bij deze individuen, omdat anderen dat niet doen. We vragen dat mensen nadenken over wie er op hun bord ligt.”

Bite Back voorzag ook een infostand waar je terechtkon voor informatie over het leven (en de dood) van dieren in de dierenindustrie. De dierenrechtenorganisatie klaagt immers zowel het doden van dieren op zich aan, als de levens- en slachtomstandigheden

Bite Back verkocht zondag ook veganistisch gebak, als voorbeeld van hoe je goed kan leven zonder dat daarvoor dieren moeten lijden. “We willen laten zien het anders kan en anders moet”, zegt Surinx. “Door te proeven van vegan gebak, weet je dat je als veganist ook lekker kunt eten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten