VOETBAL 2DE PROVINCIALE B SV BREDENE - JONG MALE 8-1

SV Bredene wint met absurde cijfers van Jong Male, maar Wittesaele relativeert: “Of je nu met 2-1 of met 8-1 wint, de opdracht is volbracht”

Jens Peremans (Bredene) zet zich door voorbij verdediger Alex Patris (Male). ©  RUDY DECLERCK

BREDENE/BRUGGE -

Wat een absolute topmatch had moeten worden tussen de tweede en derde in de stand, ontspon zich door omstandigheden tot een lijdensweg voor Jong Male. Male kon zich beroepen op een absurd, maar terecht hoog aantal excuses en verloor finaal met 8-1.

Benny Lingier

“Verwacht geen cupmatch. Ik mis op z’n minst 10 basisspelers die door schorsing, blessure of andere omstandigheden ontbreken”, vertelde de Maalse T1 Stijn Desmet vooraf. “Ik speel zelf mee uit noodzaak. Zo’n dramatische week maakte ik nooit eerder mee. Keeper Vanhee, Vanthorre, Brunin, Bossant en Bouckaert zijn out met kwetsuren. Longueville, Belpaire en Sigmans zaten een schorsing uit. De papa van Fausto Coens overleed en Van De Water kregen we met veel reserve aan de aftrap. T2 Kenneth Dhondt zou normaal tussen de palen gestaan hebben maar hij blesseerde zich op training, waardoor onze keeperstrainer Jonathan De Seranno in doel zal staan. Kenneth wordt T1, bijgestaan door Chris De Bisscop als T2. Ik hoop op een punt, maar ik vrees dat het een ongelijke strijd wordt met een noodploeg tegen zo veel ex-profs.”

Hij kan het nog

Desmet kreeg gelijk maar hij genoot veel respect van Dieter Wittesaele, die voor de 2-0 tekende. “8-1 is een ruime overwinning, maar Jong Male voetbalde in de eerste helft vlot mee. Na de 2-1 scoorden we vlug 3-1, de ruststand. Toen het in de tweede periode 4-1 werd, viel het doek voor Male. Pas op, dit blijft ondanks alles een goeie ploeg. Hun T1 Stijn Desmet stond tegenover mij en hij kan het nog altijd perfect. Een paar keer werd ik stevig maar correct aangepakt of getackeld. Cadeaus deelde hij niet uit. Soit, opdracht volbracht voor een match waar we ons honderd procent op voorbereidden. De drie punten blijven het belangrijkste, of je nu met 2-1 of 8-1 wint, is bijzaak. Iedereen deed zijn job, dat onthouden we. Bijna onvoorstelbaar, Ardooie houdt het bovenin boeiend na een nieuwe 1-0-zege tegen Club Roeselare. Wij trekken volgende week naar Club, we sluiten af uit tegen Loppem”, aldus Wittesaele.

Op schema

“Ik verzeker je dat het een totaal ander verhaal geworden zou zijn als we voltallig gestaan hadden”, blikte Stijn Desmet na afloop terug. “Zelf was ik meer dan een jaar niet actief. Vier spelers stonden nooit eerder aan de aftrap. Als je het voorin tegen jongens als Jonckheere of Siani op moet nemen, zit je op een draaimolen. Mijn doel was om tegen het keerpunt 30 punten te halen. Als we volgende week thuis van Lissewege winnen, zitten we precies op schema”, keek Desmet positief de toekomst tegemoet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten