Voetbal 3de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A: FC Voorde-Appelterre sterker dan Avanti Stekene, Elene-Grotenberge zet opmars verder

Jasper Buyl (op archiefbeeld) scoorde een hattrick bij Eendracht Aalter voor HO Kalken. ©  Geert De Rycke

Na een mindere periode lijkt FC Voorde-Appelterre de draad weer op te pikken. Na winst tegen rode lantaarn Eendracht Aalter werd nu ook de topper op Avanti Stekene gewonnen. De groen-roden blijven daardoor in het spoor van leider Tempo Overijse.

De doelpunten van de bezoekers vielen in Avanti Stekene - FC Voorde-Appelterre in de allerlaatste minuut van elke speelhelft. Gil Figys scoorde op slag van rust de 0-1 en na de gelijkmaker van Van Spittael zorgde Lepage in de slotminuut voor de 1-2-winst. “Deze zege is oververdiend. Ik telde acht kansen voor ons, drie voor Stekene. Dit was één van onze betere, zo niet onze beste match van het seizoen. We moeten ons beseffen dat we aan iets unieks bezig zijn. We zetten Stekene, ook een eindrondekandidaat, op zes punten en houden Tempo Overijse in het vizier. Maar we leven van week tot week en willen dit verhaal rekken tot in april”, vertelt coach Bart De Durpel na afloop. Voorde-Appelterre blijft in de rangschikking op twee punten van leider Tempo Overijse, dat met 0-5 won tegen SV Rumbeke.

VW Hamme deed in de strijd voor een plaats in de top vijf een uitstekende zaak door de derby tegen KVC Jong Lede te winnen. De thuisploeg zag voor de rust wel een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. “Maar ook toen waren de beste kansen al voor ons. Na de koffie scoorde Lokando het enige doelpunt van de wedstrijd. We kregen nadien nog genoeg kansen om uit te diepen, maar de drie punten zijn binnen. Belangrijk, want Jong Lede was de jongste jaren al vaker ons zwart beest. Blij dat we daar eindelijk mee konden afrekenen”, vindt Hamme-coach Verstraeten.

Ook opgeluchte gezichten in het kamp van Hoger Op Kalken dat een reeks van twee op vijftien en vijf wedstrijden zonder winst eindelijk nog eens kon zegevieren tegen Eendracht Aalter. “Ik had gevraagd om scherp en gretig te beginnen. Dat loonde. Na tien minuten had Jasper Buyl al twee keer gescoord. Een droomstart voor ons dus. We hebben nadien de wedstrijd eigenlijk altijd onder controle gehad”, vat trainer Verhelst samen. Na de rust zorgde Cnockaert voor de 0-3 en was de match helemaal gespeeld. Jasper Buyl lukte nog een hattrick waardoor hij nu al aan acht seizoenstreffers zit en Kalken nog altijd haar plaatsje in de linkerkolom houdt.

Onderaan zet Eendracht Elene-Grotenberge de opmars verder. Tegen Hoger Op Wolvertem Merchtem werd met 3-0 gewonnen. “Onze zesde opeenvolgende match waarin we ongeslagen blijven. En we hebben nog een inhaalwedstrijd op Drongen te goed”, aldus coach Huysveld. Tegen Wolvertem Merchtem konden Hellinckx, Van Peteghem en Van der Sypt in het laatste halfuur de 3-0-zege vastleggen.

In Eendracht Wervik tegen KVE Drongen stond de 2-2-eindstand reeds aan de rust op het bord. Samimi bracht de bezoekers twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg keerde evenveel keer terug.(ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten