Voetbal 2de Afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: KSC Lokeren-Temse en Eendracht Aalst verliezen terwijl RFC Wetteren uit gevarenzone springt

Aanvoerder Ken Van Damme ging met FC Lebbeke met het kleinste verschil onderuit tegen Lyra-Lierse. ©  Gmax

KVV Zelzate zorgde voor een verrassing door te winnen op bezoek bij KSC Lokeren-Temse. Leider Eendracht Aalst ging na een vroege tegentreffer onderuit bij Jong Essevee en vergat zo te profiteren van de nederlaag van de grote titelrivaal.

Coach Hans Cornelis van KSC Lokeren-Temse legde de vinger op de wond na de 1-3-nederlaag tegen KVV Zelzate. “Zelzate pakte uit met de strategie die wij graag toepassen door een snelle start te nemen, de tegenstrever bij de keel te grijpen en nadien de wedstrijd dood te doen. Zwart scoorde snel toen we te zwak verdedigden en Criel flirtte met een tweede treffer in een openingskwartier waarin we nergens waren. Nadien herpakten we ons, maar we verzuimden meermaals de gelijkmaker en slikten net voor rust een tweede treffer. Tijdens de rust vroeg ik meer scherpte, maar grinta bleef uit. Zelfs mijn aanvoerder Alexander Maes deelde in de malaise waardoor ik hem voortijdig naar de kant haalde.”

Jannes Tant sloeg zich een hand voor het hoofd nadat Racing Gent op een brilscore bleef steken tegen Torhout. “We dwongen zeventig procent balbezit af, maar faalden in de zone van de waarheid. Torhout stak slechts een paar keer de neus aan het venster. Voorts kampeerden we op de helft van de tegenstrever, maar we toonden te weinig kwaliteit aan de bal. We kenden pech toen Pieters de lat trof.”

FC Lebbeke leek op Lyra-Lierse op weg naar een verdienstelijk gelijkspel tot een slecht inspelen van Bourguignon afgestraft werd, 1-0.

Olsa Brakel verloor verrassend met 2-0 van Harelbeke nadat de midweekmatch op Jong Cercle al voor de tweede keer de mist inging.

Sparta Petegem herpakte zich van de zware uitschuiver op Eendracht Aalst met een 1-0-zege tegen KSC Dikkelvenne.

KFC Merelbeke sprong haasje over met KSV Oudenaarde nadat het de tegenstrever met 6-1 inblikte.

RFC Wetteren veroverde een gouden driepunter tegen rode lantaarn Erpe-Mere United (3-2). “We domineerden de eerste helft en liepen na rust 3-0 uit. We vierden wat te enthousiast en slikten een treffer die Erpe-Mere opnieuw moed gaf. Zo maakten we het onszelf onnodig moeilijk”, stelt coach Francky Cieters. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten