Basketbal Beker van België & Top Division Women Kortrijk Spurs

Hanne Mestdagh streng voor Kortrijk Spurs na dubbel verlies tegen Mechelen: “Zo komen we er niet”

Hanne Mestdagh (links op archiefbeeld) is ontgoocheld na de twee nederlagen: “Ik hoop dat het als groep niet in ons hoofd kruipt.” ©  Bart Vandenbroucke

Kortrijk Spurs stond voor een pittig tweeluik tegen het sterke Kangoeroes Basket Mechelen. De bezoeksters gingen vrijdag in de Beker van België en zondag in de competitie zwaar de boot in.

“Een ware teleurstelling”, bevestigt Hanne Mestdagh. “Het is niet zo dat we op voorhand niet beseften dat we een zware kluif hadden aan Kangoeroes, maar de manier waarop we verliezen laat te wensen over. We missen op vrijdag volledig de start, ondanks een goede wedstrijdvoorbereiding. Het was van meet af aan achter de feiten aanlopen, waarbij we voor elk punt moesten knokken. We hebben het Mechelen niet moeilijk kunnen maken, dus onze bekercampagne komt terecht aan een einde.”

Te soft als ploeg

Lang hoefden de Spurs echter niet te wachten op een kans op revanche. Zondag stond immers een herkansing op het programma in de reguliere competitie. “Ik had op een reactie verwacht van ons als ploeg, zeker aangezien we op zaterdag al beelden ontvingen van wat er op vrijdag fout liep. Het tactisch plan zat volledig snor, maar het is alsof we de aanwijzingen vergeten zodra we aan de wedstrijd beginnen. Als ploeg zijn we simpelweg veel te soft en knokken we er niet voor. Als we dat stapje vooruit willen zetten, komt het echt wel aan op intensiteit, want op dergelijke manier komen we er niet. De coach is terecht teleurgesteld dat we niet scherper voor de dag kwamen tijdens die herkansing. Ik hoop dat het als groep niet in ons hoofd kruipt, maar dat we er uit leren hoe we een wedstrijd moeten aanpakken vanaf de eerste minuut”, besluit Mestdagh. (ccw)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten