Voetbal 2de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A: Jong Essevee stunt tegen leider Aalst, doelman Vercruysse trapt KVK Westhoek naar puntendeling tegen Jong Cercle

Thijs Benoot (rechts) in een kopduel met bezoeker Robbe Dekiere. ©  Rudy Declerck

Torhout/Ieper -

Het was een bewogen weekend in tweede nationale. De meeste West-Vlaamse clubs sloten de speeldag met een goed gevoel af en pakten minstens een puntje. Enkel FC Gullegem blijft met lege handen achter en dreigt weg te zakken.

Koen Verdruye

Om het overzicht te starten kijken we eerst eens bovenin. Jong Essevee kreeg in de Elindus Arena leider Eendracht Aalst op bezoek. Dylan Demuynck scoorde al vroeg en de verdediging met Sef Van Damme in doel hield stand.

Jong Cercle kon maar gedeeltelijk profiteren van de Aalsterse misstap. In Ieper kwam men op achterstand tegen Westhoek, een penalty werd gemist en beide ploegen zagen een goal afgekeurd. Een al bij al saaie partij kreeg een bewogen slot. Cercle liep toch 1-2 uit, maar gaf nog twee punten uit handen. “We dachten dat de buit binnen was en hadden dit nooit meer uit handen mogen geven”, zucht trainer Bart Plasschaert. Het draaide anders uit en hoe? Bij een corner in de toegevoegde tijd rukte doelman Gilles Vercruysse mee op, controleerde de bal en mikte knap binnen. Het zorgde voor ontlading bij Westhoek dat na de nul op twaalf nog eens een puntje pakte. Een gouden punt voor Westhoek. “Voor ons is dit een verloren punt”, gaven ze grif toe bij Cercle.

SV Oostkamp won makkelijk van FC Gullegem en staat nu als nieuwkomer knap vierde. Met Gullegem zijn we meteen onderin beland. Gullegem staat nu met amper twaalf punten voorlaatste en dreigt in de problemen te komen.

KRC Harelbeke herademt na de zege tegen Brakel. Niels Vandenbroucke (KRC Harelbeke) ziet het positief in. “Ik hoop dat we nu echt gelanceerd zijn, de coach kan weer zijn werk doen langs de lijn en het geloof is er. De vele vrijwilligers in de club verdienen ook dat we snel klimmen in de klassering.”

Dat is ook het doel van KM Torhout. Onder Geert Versavel vond KM zijn ware identiteit terug. Men speelde 0-0 tegen Gent. “Mijn ploeg legde enorm veel vechtlust aan de dag, die ingesteldheid hoop ik ook te zien tegen Westhoek volgend week.”

Bij Gent vertrekt de West-Vlaamse trainer Jannes Tant na vijf seizoenen. Hij doet wel het seizoen nog uit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten