Voetbal 3de Afdeling VV A Jong Lede - VW Hamme: 0-1

Jong Lede met kleinste verschil onderuit in topper tegen VW Hamme: “Werden niet beloond”

Doelpuntenmaker Jordy Lokando (VW Hamme) probeert © Gregory Van Gansen

Lede -

Jong Lede werd op de vijfde plaats bijgebeend door VW Hamme, dat met een omstreden treffer de topper naar zijn hand zette. Een afgekeurde goal, een pegel op de deklat, een naar buitenspel ruikende tegentreffer en een niet gefloten strafschop bleken koren op de molen van de verontwaardigde groen-witten.

Wim Redant

Beide ploegen begonnen gretig en met offensieve bedoelingen aan de wedstrijd. Lede mocht na twee minuten al juichen nadat Van Peteghem een voorzet van Van Poelvoorde in het dak van het doel keilde. De lijnrechter vlagde de knappe treffer af, tot groot ongeloof van de thuisploeg. Na tien minuten veerde de thuisaanhang opnieuw op, maar Van Poelvoorde kopte de voorzet van Jelle De Crick op de deklat. Hamme deed zijn duit in het zakje tijdens een attractieve wedstrijd. Zo stelden Ponnet en Van Osselaer thuisportier Meulewaeter op de proef, maar die gaf geen krimp.

Vlak na rust gingen de poppetjes aan het dansen. Lokando glipte door de buitenspelval en toverde Hamme op voorsprong. Lede-afgevaardigde Roland Creutz wreef zich ongelovig in de ogen. “Iedereen heeft recht op een slechte dag, maar het smaakt zuur wanneer een lijnrechter ten onrechte een goal afvlagt en bij een twijfelgeval in ons nadeel de ogen sluit. In de toegevoegde tijd zag ik een glasheldere penaltyfout op Bauwens, maar ook die bleef onbestraft”, staat Creutz aan de klaagmuur.

De Crick van het veld gedragen

Hamme loerde na rust op de counter. Jong Lede domineerde, maar verder dan een poging van Jelle De Crick op de doelman kwam het niet. Jong Lede-coach Sandy Casieris trad zijn afgevaardigde bij nadat hij ook al moest sleutelen aan zijn elftal. “Frank Taptchou liep een spierscheur op en Joren De Crick belandde op de spoed voor een appendicitis, waardoor ik twee verdedigers kwijt was. Daar komt volgende week nog een derde afwezige verdediger bij met Ilah Favoreel die een derde gele kaart incasseerde van de kwistig met geel zwaaiende ref.”

Casieris bleef achter met een nul op zes en een wrang gevoel nadat Jelle De Crick van het veld werd gedragen met vrees voor een zwaar knieletsel. “We voelen ons fel benadeeld. Hopelijk valt de blessure mee. Komend weekend missen we Jelle sowieso na een derde gele kaart. We leverden een sterke prestatie af, maar werden niet beloond”, besluit Casieris.

Opstootje

Na de match kwam het ook nog tot een opstootje nadat een Hamse speler al dan niet bewust de Leedse kleedkamer betrad. Voor de Hamse coach Andy Kockelbergh was het allerminst een zorg: “Na Kalken en Voorde-Appelterre wonnen we een derde topper en doen we een uitstekende zaak.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten