Voetbal 1ste Nationale Knokke FC - Thes Sport: 2-0

Sula slaat twee keer toe voor Knokke FC dat steviger dan ooit in linkerkolom staat: “Nu afrekenen met zwarte beest Winkel Sport”

Nils Pierre onderschept de bezoekende aanval via Milan Troonbeeckx  ©  Rudy Declerck

Knokke -

Ze kunnen maar beter uitkijken aan de top in eerste nationale. Knokke FC is op komst. Na veel transfers, aanpassingsproblemen en een zware kalender kwam de kustploeg op dreef. Ook de stevige thuisreputatie werd hersteld. Knokke won zondag voor de vierde keer op rij op eigen veld (2-0) en staat intussen knap zevende. Wie weet kunnen ze net als vorig jaar na nieuwjaar weer meedoen voor de prijzen.

Koen Verdruye

Het was de zoveelste transfer in een lange rij en velen fronsten de wenkbrauwen toen sportief manager Kristof Arys Din Sula weghaalde bij Virton. De spits liep bij een uitleenbeurt aan Patro een zware blessure op en was allesbehalve fit toen hij aan zee arriveerde. Sula kreeg tijd om de oude te worden, werd geleidelijk meer ingebracht, maar scoorde intussen tien keer in elf matchen. Een buitengewoon goed gemiddelde. Ook zondag tegen Thes maakte Sula het verschil met twee goals. “We zijn zondag aan de match begonnen met de wil om de drie punten thuis te houden”, aldus coach Yves Van Borm. “We zijn al lang aan het achtervolgen om in die linkerkolom te geraken en nu dat gelukt is, willen we dat zo houden en zelfs verder de kloof dichten met de ploegen boven ons. De kloof met de top zeven was moeilijk te dichten, maar dat is nu opgelost.”

“Nu moeten we naar Winkel”, vervolgt Van Brom. “Winkel is een beetje ons zwarte beest, we konden daar zelden iets rapen. Nu is het moment gekomen om daar verandering in te brengen. Als dat lukt was het een geslaagde heenronde. Niet alles was perfect tegen Thes, maar de wilskracht, de wil om te winnen en de mentaliteit waren echt top. In balbezit kon het nog beter, de bezoekers waren technisch enorm sterk en op dat vlak beter dan wij. Bij hen zit Bertaccini in de vorm van zijn leven, maar toch kon hij niet scoren tegen ons. Ook al deden ze ons af en toe pijn, er werd scherp en goed verdedigd.” Van Borm danste na de match met zijn keeper, die de nul kon houden.

Broché valt goed in

Enkel jammer dat weer zo weinig mensen getuige waren van deze vierde zege op rij. Hoe krijgen ze het stadion beter gevuld in Knokke? De voorzitter was op reis, maar een twintigtal eters voor de footlunch is toch te weinig. Op dat vlak kende men al betere tijden. Maar sportief staat het dus weer op de rails. De Knokse coach verbaasde ook met zijn selectie. Van Borm heeft een ruime kern en er was geen plaats voor De Looze, Ceulemans, Köse, Bailly en Aabou. Mfumu was gekwetst. De Looze en Bailly verhuisden zelfs van de ploeg naar de tribune. “Ik heb de luxe dat ik kan kiezen en dan selecteer ik vooral jongens die presteren en geen grote mond opzetten. Wie dat wel doet, is hier niet op zijn plaats en mag weg.”

Volgende week moet Van Borm sowieso veranderen voor de derby op Winkel. Vanraefelghem is twee weken geschorst en Schoonbaert sloeg zijn voet om. “Ik ben tevreden over de invalbeurt van Broché”, besluit de coach. “Hij kwam koud in de match, maar deed het heel goed tegen de twee topaanvallers van Thes. Die jongen heeft nog nooit veel minuten gemaakt bij ons, maar deed het niettemin prima en dat stemt mij tevreden voor de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten